Ποδηλασία
Ελληνικά
Ποδηλασία
Ποδηλασία

Το ιδανικό κλίμα της Κύπρου σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τα μαγευτικά τοπία του νησιού όλο τον χρόνο, κάνοντας κάθε ποδηλατική εμπειρία αξέχαστη.

Για επαγγελματίες ή για λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας που αναζητούν να αποφύγουν την πεπατημένη, η Κύπρος προσφέρει μια πληθώρα από κρυμμένα μονοπάτια κατά μήκος των ακτών της ή στα βουνά προσφέροντάς σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε κάτι καινούργιο. Έτσι λοιπόν, είτε θέλετε να εξερευνήσετε τους χωματόδρομους της οροσειράς του Τροόδους, τα όμορφα άγρια ​​μονοπάτια της φύσης, είτε τις ακτές του Ακάμα, η Κύπρος αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας.

Το ανάγλυφο της περιοχής εναλλάσσεται συνεχώς, κάνοντας την ποδηλασία στην Κύπρο μια μακρά προπόνηση και ταυτόχρονα ένα ταξίδι ανακάλυψης. Χάρη στους εξαιρετικούς δευτερεύοντες δρόμους που διασχίζουν την πανέμορφη ύπαιθρο, η Κύπρος είναι επίσης ιδανική για ποδηλασία δρόμου.

Αλλά αυτό που κάνει την Κύπρο να ξεχωρίζει ως ένας παράδεισος για τους ποδηλάτες είναι το μέγεθος της. Οι μικρές αποστάσεις του νησιού συνεπάγονται γρήγορες αλλαγές του εδάφους με ποικιλία από διαφορετικά οδοστρώματα. Για παράδειγμα σε μια απόσταση 10 χιλιομέτρων μπορείτε να περάσετε από βραχώδες υπόστρωμα σε πηλό και από απότομες επιφάνειες σε επίπεδες, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γευτείτε όλες τις ποδηλατικές επιφάνειες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το νησί αποτελεί στην ουσία μια τεράστια αρένα ορεινής ποδηλασίας. Επιπλέον, η ποδηλασία επιτρέπεται οπουδήποτε στο νησί, εκτός φυσικά από τους αυτοκινητόδρομους.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, διοργανώνει μια σειρά από τοπικούς αγώνες δρόμου, διεθνείς αγώνες ΜΤΒ, ενώ παράλληλα φιλοξενεί και μια σειρά απ΄ άλλους διαγωνισμούς, προσελκύοντας παγκόσμιας κλάσης ποδηλάτες απ΄ όλο τον κόσμο. Οι αγώνες «Αυξέντεια» είναι ένας τριήμερος διεθνής αγώνας ταχύτητας ορεινών διαδρομών, ο οποίος προσελκύει διάσημα ονόματα του αθλήματος απ΄ όλη την Ευρώπη.

Ο Κύπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει λάβει ειδική χρηματοδότηση από την Ε.Ε, για να αναπτύξει δύο σηματοδοτημένες ποδηλατικές διαδρομές, τις «Ποδηλατικές Διαδρομές Τροόδους» και την «Ποδηλατική Διαδρομή Λεμεσός - Πάνω Πλάτρες», η οποία συνδέει την πόλη της Λεμεσού με τις Ποδηλατικές Διαδρομές Τροόδους. Αυτές οι Ποδηλατικές Διαδρομές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου μακροπρόθεσμου σχεδίου για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Δικτύου Κύπρου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Κύπριοι είναι σε γενικές γραμμές φιλικοί άνθρωποι και οι ποδηλάτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα τύχουν ενός θερμού καλωσορίσματος, ιδιαίτερα στα πιο απομακρυσμένα χωριά και στην ύπαιθρο, όπου η ζωή διατηρεί τους παραδοσιακούς της ρυθμούς και την παραδοσιακή φιλοξενία.

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input