fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Παλαιχώρι
Χωριό Παλαιχώρι
Χωριό Παλαιχώρι

Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην περιοχή της Πιτσιλιάς και απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Λευκωσία. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο χωριό ακολουθώντας τους δρόμους E902 και E902 και τέλος τον δρόμο F915.

Το ήσυχο αυτό χωριό χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Σερράχη, ο οποίος πηγάζει από το βουνό Παπούτσα. Το χωριό προσφέρει την ευκαιρία διαμονής σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια.

Το χωριό είναι κατάμεστο με αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα κι άλλα καρποφόρα δέντρα. Παράγει επίσης, με τον παραδοσιακό τρόπο, το οινοπνευματώδες ποτό της ζιβανίας. Το οινοπνευματώδες αυτό ποτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις παραδόσεις του χωριού, όπως για παράδειγμα τον εορτασμό της ονομαστικής γιορτής των κατοίκων, κατά την οποία σύμφωνα με το έθιμο ο εορτάζοντας προσφέρει ζιβανία στους φίλους του στην αυλή της εκκλησίας του χωριού μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις παλιές και πραγματικά ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησίες. Άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα συμπεριλαμβάνουν τη γραφική πλατεία του χωριού, το Μουσείο Βυζαντινής Κληρονομιάς, το κρησφύγετο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου και το Άγαλμα της Κύπριας Μάνας.

Επίσης οι λάτρεις του ψαρέματος θα απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι στο Φράγμα του Παλαιχωρίου, το οποίο βρίσκεται στον ποταμό Καμπιού.

 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.