fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Λεμύθου
Χωριό Λεμύθου
Χωριό Λεμύθου

Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην Κοιλάδα της Μαραθάσας και υπάγεται στην Επαρχία Λεμεσού. Το χωριό είναι σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και βρίσκεται 65 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην Λεμύθου ακολουθώντας τη διαδρομή B8, ακολούθως τον δρόμο E802 και τέλος τον δρόμο F804.

Η Λεμύθου είναι χτισμένη σε αμφιθεατρικό σχήμα μέσα σε ένα φυλλώδες φυσικό τοπίο. Γι’αυτό ακριβώς το λόγο την καθιστούν ιδανική για αγροτουρισμό.

Το χωριό υπάρχει από τα χρόνια της Φραγκοκρατίας και αποτελούσε μέρος των βασιλικών κτημάτων. Το όνομά του προέρχεται από το θάμνο «λεμίθι», το οποίο φυτρώνει στην περιοχή ή από τον πρώτο κάτοικο του χωριού, ο οποίος ονομαζόταν Λεμίθης, του οποίου η μακριά γενειάδα έμοιαζε με το θάμνο αυτό.

Τα όμορφα περίχωρά του προσφέρονται για πεζοπορία και ποδηλασία, ενώ τους χειμερινούς μήνες υπάρχει κι ένα χιονοδρομικό κέντρο μόλις 8 χιλιόμετρα από το χωριό.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.