fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κακοπετριά
Χωριό Κακοπετριά
Χωριό Κακοπετριά

Το χωριό Κακοπετριά βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην Κοιλάδα της Σολέας και διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας.

Το όμορφο αυτό χωριό αποτελεί ένα δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο λόγω του γοητευτικού του χαρακτήρα και του μαγευτικού σκηνικού με τα δάση από πεύκα που απλώνονται μέχρι και την Κοιλάδα του Καρκώτη. Γι’ αυτό ακριβώς είναι  και ιδανικό μέρος για αγροτουρισμό.

Η παλιά συνοικία του χωριού, με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της, έχει ανακηρυχθεί ως χώρος προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς και τα διώροφα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια που βρίσκονται εκεί έχουν συντηρηθεί.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία κτίστηκε στο κέντρο του παλιού χωριού. Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης βρίσκεται 5 χιλιόμετρα έξω από το χωριό και θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Βυζαντινές Εκκλησίες του νησιού, λόγω των τοιχογραφιών που χρονολογούνται από τον 11ο μέχρι και τον 17ο αιώνα.

Το χωριό έχει κι άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου του Λινού και του Μουσείου του Ελαιοτριβείου. Τον «Μύλο της Γωνιάς» χρησιμοποιούσαν από το 1754 οι χωρικοί για ν΄ αλέθουν το κριθάρι τους. Ο μύλος έκλεισε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναπαλαιώθηκε το 1980.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.