fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Πάνω Αρόδες
Χωριό Πάνω Αρόδες
Χωριό Πάνω Αρόδες

Το χωριό Πάνω Αρόδες βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου, περίπου 23 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Πάφου, σε μια εντυπωσιακή θέση στο οροπέδιο της Λαόνας. Με υψόμετρο 590 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το χωριό βρίσκεται στην άκρη του Εθνικού Δρυμού του Ακάμα και οδηγεί στο εκπληκτικό Φαράγγι του Άβακα και στην παραλία. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο χωριό ακολουθώντας τη διαδρομή Β07, η οποία μετά μετατρέπεται σε E711 και στη συνέχεια τους δρόμους E715 και το Ε09, είτε ακολουθώντας τη διαδρομή E701 και E709.

Βυθισμένο σ΄ ένα τοπίο αμπελώνων και περιβολιών, το χωριό είναι ήσυχο και πράσινο και δημοφιλές για περιπάτους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, καθώς και τους στενούς του δρόμους με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια.

Το χωριό είναι επίσης σημαντικό από θρησκευτικής άποψης χάρη στην κεντρική εκκλησία του, η οποία θεωρείται από μερικούς ως η μοναδική εκκλησία στον κόσμο που αφιερώθηκε στον Άγιο Καλανδίωνα, ο οποίος είναι και ο πολιούχος άγιος του χωριού.

Το γειτονικό χωριό Κάτω Αρόδες ήταν κυρίως τουρκοκυπριακό μέχρι και την τουρκική εισβολή του 1974. Έκτοτε έχει εγκαταλειφθεί σε μεγάλο βαθμό.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.