fbpx
EL
Χωριό Όμοδος
Χωριό Όμοδος

Το όμορφο χωριό Όμοδος, το οποίο είναι γνωστό για την παραγωγή κρασιού, βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού σε υψόμετρο 800 μέτρων στην οροσειρά του Τροόδους. Εντάσσεται στην πανέμορφη περιοχή των «Κρασοχωριών», μόλις 42 χλμ. από την πόλη της Λεμεσού. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο χωριό ακολουθώντας τη διαδρομή E601, είτε ακολουθώντας τους δρόμους Β8, E802 και στη συνέχεια F825. Το Όμοδος είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και γραφικά χωριά του νησιού.

Το χωριό υπάρχει από την Περίοδο της Φραγκοκρατίας και χαρακτηρίζεται ως «Homodos», και «Homoclos» σε παλιούς χάρτες, με το όνομά του να προέρχεται από την ελληνική λέξη «Οδού».

Διάσημο για το κρασί του και τη ζιβανία, τη χειροποίητη δαντέλα και τα «αρκατένα» του ψωμιά, το χωριό αυτό με τα ήσυχα περίχωρα είναι ιδανικό για αγροτουρισμό.

Παρά το μικρό του μέγεθος το Όμοδος έχει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους: η λιθόστρωτη πλατεία, τα παλιά πετρόκτιστα σπίτια, τα τοπικά οινοποιεία, ένα μεσαιωνικό πατητήρι και το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού με τις παλιές εικόνες και τα εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα. Υπάρχει επίσης ένα μουσείο αφιερωμένο στον Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ καθώς και ένα κέντρο για τη διατήρηση της χειροποίητης δαντέλας κι ένα Μουσείο Εικόνων.

Στις 14 Σεπτεμβρίου το χωριό διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά πανηγύρια στο νησί, αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό. Η γιορτή διαρκεί τρεις ημέρες και οι πωλητές συγκεντρώνονται στην όμορφη πλατεία μπροστά από το μοναστήρι για να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους. Η πλατεία είναι επίσης η σκηνή όπου διαδραματίζονται πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του Πάσχα.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.