fbpx
EL
Χωριό Οδού
Χωριό Οδού

Το χωριό Οδού - με την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική του - βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας και θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά, παραδοσιακά χωριά του νησιού.

Είναι χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους, στη νότια περιοχή, 850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 50 χλμ. από την Λάρνακα. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο χωριό ακολουθώντας τη διαδρομή Α5 και F112.

Το όνομά του πηγάζει από την ελληνική λέξη «οδός» και προέρχεται από την Βυζαντινή Περίοδο.

Η κύρια οδική αρτηρία του ρωμαϊκού οδικού δικτύου της Κύπρου περνούσε μέσα από το χωριό, το οποίο βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο. Παρόλον που ο οικισμός ιδρύθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το όνομά του εντούτοις διατηρήθηκε.

Το χωριό παράγει διάφορα λαχανικά, αλλά είναι πιο γνωστό στο νησί για τις νόστιμες, εύγευστες ντομάτες του. Στα αξιοθέατά του περιλαμβάνεται μικρή εκκλησία με ξύλινη στέγη, που ιδρύθηκε το 1777 κι είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.