fbpx
EL
Χωριό Κόρνος
Χωριό Κόρνος

Το χωριό Κόρνος βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας κι είναι φημισμένο για τα παραδοσιακά χειροποίητα πήλινα αγγεία του, καθώς και για την παράδοση στη μελισσοκομία, παράγεται ανώτερης ποιότητας μέλι. Η κοινότητα του Κόρνου βρίσκεται στο κέντρο των τριών μεγάλων πόλεων, της Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας. Το χωριό βρίσκεται 27 χλμ. δυτικά της Λάρνακας και μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας τη διαδρομή Ε104 και τη διαδρομή F109.

Το χωριό υπήρχε ήδη από την Περίοδο της Φραγκοκρατίας και αναφέρεται ως «Corno», ενώ το όνομά του μπορεί να είναι μια σύντμηση της ελληνικής λέξης «Κόρωνος» (κοράκι). Μια άλλη εκδοχή για την προέλευση της ονομασίας του χωριού είναι ότι προέρχεται από την ξένη λέξη «corne/ o», που σημαίνει «προεξοχή» ή «κέρατο», λόγω των δύο απότομων κορυφών που υπάρχουν στο χωριό.

Στα γεωργικά προϊόντα του χωριού περιλαμβάνονται εσπεριδοειδή, ελιές και χαρουπιές, μεταξύ άλλων καλλιεργειών, και το χωριό διατηρεί τη γοητευτική παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική του, με σκέπες από κεραμίδια, πέτρινα τούβλα, καμάρες και ξύλινα παραθυρόφυλλα και πόρτες.

Μεταξύ άλλων σημαντικών αξιοθέατων είναι η κεντρική εκκλησία του χωριού, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Χτισμένη στις αρχές του 19ου αιώνα, η αρχιτεκτονική του ναού είναι σε γοτθικό στυλ και διαθέτει μια εικόνα του τιμώμενου Αγίου που χρονολογείται στο 1734.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.