fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κάτω Δρυς
Χωριό Κάτω Δρυς
Χωριό Κάτω Δρυς

Το μικρό ορεινό χωριό Κάτω Δρυς βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας κι είναι ειδυλλιακό και γραφικό, προσφέροντας τον ιδανικό προορισμό για αγροτουρισμό. Το χωριό βρίσκεται 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας και μπορεί να φτάσει κανείς εκεί, ακολουθώντας τη διαδρομή Α5 και Α1, και στη συνέχεια τη διαδρομή E105. Πριν φτάσετε το χωριό Λεύκαρα, στρίβετε αριστερά προς Κάτω Δρυ.

Το χωριό υπάρχει από τη βυζαντινή περίοδο και αναφέρεται ως η γενέτειρα του Αγίου Νεοφύτου του Έγκλειστου, ενώ το όνομα «Catodi» εμφανίζεται επίσης και σε παλιούς χάρτες.

Στα γεωργικά προϊόντα του χωριού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων καλλιεργειών, σταφύλια, εσπεριδοειδή, αμύγδαλα, ελιές και χαρουπιές ενώ η βιοτεχνία της φημισμένης δαντέλας των Λευκάρων ασκείται και στο χωριό, το οποίο γειτονεύει με τα Λεύκαρα.

Το χωριό είναι μέρος της 7ης Διαδρομής του Κρασιού του νησιού, καλύπτοντας την περιοχή της ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας. Έχει δυο ενδιαφέροντα μουσεία: το Αγροτικό Μουσείο και το Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος καθώς και δύο σημαντικές εκκλησίες: της Παναγίας της Ελεούσας (που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα) και του Αγίου Χαράλαμπους (που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα).

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι το Φεστιβάλ «Φέγγαρος», που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο χωριό, τον Ιούλιο.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.