fbpx
EL
Χωριό Σωτήρα
Χωριό Σωτήρα

Το χωριό Σωτήρα της Eπαρχίας Αμμοχώστου είναι ένα από τα εύφορα γεωργικά χωριά της περιοχής ( «Κοκκινοχώρια» ), και παράγει ζουμερά καρπούζια, σύκα και ρόδια, καθώς και «κολοκάσι» (ρίζα taro-colocasia esculenta), το οποίο γιορτάζεται κάθε Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Κολοκασιού.

Το χωριό ιδρύθηκε κατά τη Βυζαντινή Περίοδο και πήρε το όνομά του από τον Σωτήρα Ιησού (Σωτήρος Χριστού). Στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα περιλαμβάνονται η εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (σημαντικό μεσαιωνικό μνημείο του 16ου αιώνα), καθώς και το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Υπάρχουν πολλές άλλες εκκλησίες στην περιοχή που χρονολογούνται μεταξύ του 13ου - 16ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της σταυροειδούς εκκλησίας της Παναγίας, της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, της εκκλησίας του Αγίου Θεοδώρου (της οποίας μόνο το καθολικό σώζεται), και της εκκλησίας του Αγίου Μάμα.

Τα σημαντικότερα πανηγύρια του χωριού είναι το παραδοσιακό πανηγύρι της Σωτήρας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου / αρχές Ιουλίου, και το θρησκευτικό πανηγύρι της Εορτής του Σωτήρος, το οποία πραγματοποιείται για να τιμήσει το Σωτήρα Χριστό στις 6  Αυγούστου . Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στους εορτασμούς, απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα και ποτά και διασκεδάζοντας με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.