fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Λυθροδόντας
Χωριό Λυθροδόντας
Χωριό Λυθροδόντας

Το μεγάλο και γραφικό χωριό Λυθροδόντας βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, 31 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. Για να φτάσει κανείς στο χωριό θα πρέπει να ακολουθήσει τον αυτοκινητόδρομο Β1 και στη συνέχεια την διαδρομή E103. Εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός ελαιόδεντρων στο νησί και το χωριό παράγει ανώτερης ποιότητας ελαιόλαδο.

Το χωριό υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων και πιστεύεται ότι έχει πάρει το όνομά του από τον ιδρυτή του «Ερυθρόδοντα», δηλαδή  «το πρόσωπο που έχει κόκκινα δόντια». Ήταν ένα φέουδο υπό τη φραγκική και υπό τη βενετσιάνικη κατοχή και στους παλιούς χάρτες αναφέρεται ως «Litrodondi».

Εκτός από το να θαυμάσουν το όμορφο τοπίο του χωριού, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τον παλιό αλευρόμυλο και το ελαιοτριβείο, τα οποία έχουν τώρα αποκατασταθεί και τα οποία παρέχουν την ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς τα παλιά έθιμα του χωριού.

Ο Λυθροδόντας έχει επίσης αρκετές ενδιαφέρουσες εκκλησίες: την κεντρική εκκλησία του Αγίου Θεράποντα και τις εκκλησίες του Αρχάγγελου Μιχαήλ, του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας. Στα νοτιοδυτικά του Λυθροδόντα βρίσκεται το παλαιό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, το οποίο σήμερα είναι ιδιοκτησία της Μονής Μαχαιρά.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.