fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κοράκου
Χωριό Κοράκου
Χωριό Κοράκου

Το χωριό Κοράκου βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, 51 χιλιόμετρα από την πόλη και ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο Β9. Βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της Κοιλάδας της Σολέας, στα βόρεια του αρχαίου ορυχείου της Σκουριώτισσας.

Οι αναφορές στην Κοράκου χρονολογούνται από την περίοδο της Φραγκοκρατίας και πιστεύεται ότι το χωριό πήρε το όνομά του, είτε από έναν αρχαίο βασιλιά της περιοχής ή τον πρώτο του κάτοικο. Στους παλιούς χάρτες συναντάται επίσης ως «Coracu», «Coraco» και «Coraci».

Οι κύριες καλλιέργειες του χωριού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, φρούτα και ελιές, ενώ η δασική του γη είναι διάσπαρτη με άγρια ​​πεύκα. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για την καλλιέργεια του αρωματικών τοπικών βοτάνων και για την απόσταξή τους σε αιθέρια έλαια.

Στα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται οι τρεις νερόμυλοι και τα δύο ελαιοτριβεία με την παλιά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Τα κτίσματα αυτά μαρτυρούν την ενασχόληση των κατοίκων με γεωργικές δραστηριότητες κατά τα παλαιότερα χρόνια, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν το άφθονο νερό του χωριού.

Το χωριό έχει επίσης σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, εκκλησίες που είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε εικόνες και ασημένια αντικείμενα. Μεταξύ αυτών είναι η Παναγία Ελεούσα του 18ου αιώνα και η εκκλησία του Αποστόλου Λουκά του 1697 - όπως μαρτυρά μια επιγραφή πάνω από τη βόρεια είσοδο καθώς και ηεκκλησία του Αγίου Μάμα του 17ου αιώνα.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.