fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κάτω Πύργος
Χωριό Κάτω Πύργος
Χωριό Κάτω Πύργος

Το χωριό του Κάτω Πύργου, αν και βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974 είναι πλέον προσβάσιμο μόνο μέσω της περιοχής της Πάφου. Για να φτάσει κανείς στο χωριό θα πρέπει να οδηγήσει στους αυτοκινητόδρομους Α1 και A6. Μετά την άφιξή σας στην Πάφο, πάρτε το δρόμο Β7 και μετά τον αυτοκινητόδρομο E704, για να βρείτε το χωριό στην καρδιά της όμορφης περιοχής της Τηλλυρίας.

Χτισμένο στους βόρειους πρόποδες του Τροόδους, το χωριό συνδυάζει το μοναδικό παραλιακό μέτωπο με τους γύρω λόφους. Τα περίχωρα του Κάτω Πύργου απλώνονται τόσο στην παραλία όσο και στα βουνά. Το μοναδικό ορεινό και παραλιακό τοπίο σε συνδυασμό με το φρέσκο ​​ψάρι που προέρχεται από το αλιευτικό καταφύγιο του χωριού, καθιστούν τον Κάτω Πύργο ένα δημοφιλές θέρετρο διακοπών.

Στο χωριό βρίσκεται και το ιστορικά σημαντικό Παρεκκλήσι της Παναγίας της Γαλόκτιστης, το οποίο περιέχει αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 12ο και 14ο αιώνα. Ο μύθος λέει ότι το εκκλησάκι χτίστηκε με γάλα -εξού και το όνομα του - μετά την απάντηση της Παναγίας στις προσευχές των κατοίκων του χωριού για να θεραπεύσει τα άρρωστα πρόβατά τους.

Μια παλιά βελανιδιά βρίσκεται στην πλατεία του χωριού που χρονολογείται από το 1898 και είναι πάνω από 20 μέτρα ύψος. Στα διπλανά χωράφια του χωριού καλλιεργείται μια ιδιαίτερη γνωστή ποικιλία από φρούτα, τα ροδάκινα Πύργου. Ο Κάτω Πύργος είναι επίσης γνωστός ως ένας από τους κύριους παραγωγούς φυσικού κάρβουνου του νησιού.

 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.