fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κατύδατα
Χωριό Κατύδατα
Χωριό Κατύδατα

Το μικρό χωριό Κατύδατα βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, 56 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν εκεί ακολουθώντας τον δρόμο Β9 προς την ορεινή περιοχή της Κοιλάδας της Σολέας.

Το χωριό έχει δύο ποτάμια που διέρχονται από αυτό, τον Καρκώτη και τον Σέτραχο. Η ονομασία του χωριού προέρχεται από τις λέξεις «Κάτω» και «Ύδωρ» (νερό). Έχει διατηρήσει αυτό το όνομα μέσα από τους αιώνες αφού αναφερόταν ως «Cattidata» και στη Μεσαιωνική Εποχή.

Ο κύριος ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και χτίστηκε το 1870, πάνω από τα ερείπια παλαιότερου ναού.

Το κοντινό μεταλλείο χαλκού της Σκουριώτισσας λειτουργούσε από την αρχαιότητα και εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο μεταλλείο του νησιού. Είναι το μοναδικό ενεργό ορυχείο στην Κύπρο σήμερα και εξακολουθεί να παράγει καθόδους χαλκού. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει επίσης ένα ενδιαφέρον μουσείο για το ορυχείο, το οποίο αναδεικνύει τη μεταλλευτική δραστηριότητα της περιοχής.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.