fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Δρούσεια
Χωριό Δρούσεια
Χωριό Δρούσεια

Το όμορφο μικρό χωριό Δρούσεια βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου, σε υψόμετρο 630 μέτρων, στην ορεινή περιοχή της Λαόνας. Η τοποθεσία του δικαιώνει απόλυτα την ονομασία του από το δροσερό αεράκι που προέρχεται από τη Χερσόνησο του Ακάμα, από την ελληνική λέξη «δροσερό». Μόλις 30 χλμ. από την Πάφο και 10 χλμ. από την Πόλη Χρυσοχούς, μπορείτε να φτάσετε στο χωριό είτε μέσω της διαδρομής Β7 και στη συνέχεια από το δρόμο E711, ή ακολουθώντας το δρόμο E709 και στη συνέχεια το F708.

Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού διατηρείται μέσω των πέτρινων σπιτιών με τις σκαλιστές πόρτες και τα παράθυρα, όπως επίσης και τα στενά δαιδαλώδη δρομάκια που προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πλαγιά του λόφου και την ακτή. Το ήρεμο και παραδοσιακό περιβάλλον καθιστά τη Δρούσεια ιδανική για αγροτουρισμό και στο χωριό προσφέρεται διαμονή σε πολλά μικρά ξενοδοχεία, καθώς επίσης και στα πέτρινα σπίτια του χωριού.

Οι ταβέρνες του χωριού είναι επίσης γνωστές για την εξαιρετική τοπική κυπριακή κουζίνα τους και το ζεστό οικογενειακό καλωσόρισμα που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Εκτός από την όμορφη θέα του, το χωριό είναι σημαντικό και από θρησκευτικής άποψης καθώς εκεί βρίσκεται το αρχαίο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και ξαναχτίστηκε το 1923 μετά την καταστροφή του από πυρκαγιά.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.