Έκθεση έργων του χαράκτη Χαράλαμπου Κρασιά
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Έκθεση έργων του χαράκτη Χαράλαμπου Κρασιά
Έκθεση έργων του χαράκτη Χαράλαμπου Κρασιά

Έκθεση έργων του πρωτοεμφανιζόμενου χαράκτη Χαράλαμπου Κρασιά.

Μια ευχάριστη έκπληξη στην κυπριακή χαρακτική, αποτελεί η έκθεση έργων του πρωτοεμφανιζόμενου χαράκτη Χαράλαμπου Κρασιά, με την αυθεντικότητα του και το δημιουργικό πάθος που τον διακρίνει.

Η έκθεση οργανώνεται από το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή και εγκαινιάζεται το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στις 12:00 μεσημέρι στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια. Τα εγκαίνια πλαισιώνονται από απαγγελίες ποιημάτων.

Ο Χαράλαμπος Κρασιάς παρουσιάζει δεκάδες λινογραφίες του, πλημμυρισμένες από την απέραντη αγάπη του για το κατεχόμενο χωριό του, την Κοντέα και από τον πόνο του πρόσφυγα, για την κατεχόμενη σχεδόν μισή Κύπρο και το δράμα που συνεχίζεται.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2017.

Χώρος:
Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή
Πλατανίστεια
(χωριό στην Επαρχία Λεμεσού της Κύπρου, που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα βόρεια του Πισσουρίου)
Επαρχία Λεμεσού, Κύπρος

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Κυριακή 10:00 - 13:00 & 16:00 - 18:00

Ο χαράκτης Χαμπής έγραψε για τον Χαράλαμπο Κρασιά:
Η πρώτη ατομική έκθεση χαρακτικής του Χαράλαμπου Κρασιά, εν έκπληξη για ούλλους μας! Ακόμα τζ̆αι για όσους που εμάς έχουμεν την χαράν να συνταξιδεύκουμεν χρόνια μιτά του σε πολιτιστικά μονοπάθκια. Εν μια έκπληξη στην κυπριακήν χαρακτικήν, με την αυθεντικότητα του τζ̆αι το δημιουργικόν πάθος που τον διακρίνει.
Εξεκίνησεν να χαράσσει στα μαθήματα της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή στο «Σπίτι της Κοντέας» στην Λάρνακαν, το 2013. Άρεσεν του, ετράβησεν τον τζ̆ι ήβρεν έναν καλόν μέσον έκφρασης. Η απέραντη αγάπη του για την Κύπρον τζ̆αι το κατεχόμενον χωρκόν του, την Κοντέαν, ο αβάσταχτος πόνος που όσα έζησεν στον ξεριζωμόν τζ̆αι στην προσφυγιάν, φκαίννουν του αβίαστα τζ̆ι αληθινά στες χαράξεις του.
Νοιώθει έντονην την ανάγκην τζ̆αι χαράσσει: Το Ηρώον Κοντέας, τους Κοντεάτες πεσόντες στην τουρκικήν εισβολήν, τον ξεριζωμόν τζ̆αι τες αναμνήσεις του στα αντίσκηνα της προσφυγιάς, αλλά τζ̆αι όμορφες στιγμές στην Κοντέαν πριν την τραγωδίαν του 1974. Χαράσσει το κατεστραμμένον κοιμητήριον της Κοντέας, την προσωπογραφίαν τζ̆αι τον τάφον του Κοντεάτη ποιητή Τεύκρου Ανθία, προσωπογραφίες του Παύλου Λιασίδη τζ̆αι του Αντώνη Χωματένου, την Κυπρίαν μάναν, τον πόνον του για τους αγνοούμενους, τα σκλαβωμένα χωρκά μας, τα ερειπωμένα ιστορικά μνημεία της Κοντέας.
Σχεδόν στο σύνολον τους, ύστερα που την πρώτην εκτύπωσην, ξαναχαράσσει τες πλάκες του ή πλουσιεύκει τες με νέα στοιχεία που γεννά. Η αυθεντικότητα του, κρατεί τον μακρυά που να μιμηθεί πρότυπα. Ό,τι χαράσσει εν καθαρή δική του γένναν. Τζ̆ι έσ̆ει υπέροχα στοιχεία!
Η πρώτη έκθεση του Χαράλαμπου Κρασιά τιμά την Σχολήν Χαρακτικής Χαμπή τζ̆αι διά μας ούλλους πολλήν χαράν. Διά, όμως, τζ̆αι το καλόν παράδειγμαν του μαθητή που αναδείχτηκεν πολλά γλήορα σε χαράκτην, που την αφοσίωσην του τζ̆αι την αγάπην του στην Κύπρον.
Εχτός που την χαράν που νοιώθουμεν ούλλοι στην Σχολήν – Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, για τον φίλον μας τον Κρασιάν, νοιώθουμεν τζ̆ι ευγνωμοσύνην, για την ανεκτίμητην βοήθειαν που προσφέρει στο Μουσείον μας! Με πολλούς τρόπους τζ̆αι με δικήν του πρωτοβουλίαν!
Είμαι σίουρος ότι εκφράζω τα αισθήματα ούλλων μας στην Σχολήν – Μουσείον τζ̆αι θέλω να πω:
ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΚΡΑΣΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΖ̆Ι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ!!!
Χαμπής

Ο Χαράλαμπος Κρασιάς γράφει, για τη σχέση του με τη χαρακτική:
Την πρώτη επαφή μου με τη χαρακτική, την είχα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου του 2013, όταν το Σπίτι της Κοντέας στη Λάρνακα, φιλοξένησε τα μαθήματα χαρακτικής, της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή. Από τότε, η επαφή με τη τέχνη αυτή αναπτύχτηκε σε μια στενή και διαρκή σχέση με την οποίαν ασχολούμαι σχεδόν καθημερινά.
Όλο αυτό το διάστημα, έχω την τύχη να έχω στο πλευρό μου, φίλο και συμπαραστάτη τον Χαμπή, ο οποίος με παρότρυνε να ασχοληθώ με τη χαρακτική σε πιο συστηματική βάση. Ακολούθησα τη συμβουλή του και από τότε χάραξα αρκετά έργα, όλα λινογραφίες.
Μέσα από τη χαρακτική προσπάθησα να απεικονίσω όμορφες στιγμές στο κατεχόμενο χωριό μου, την Κοντέα, πριν τη συμφορά του ’74, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των έργων μου, αποπειράται να μεταδώσει την αγωνία, τα βάσανα και το παράπονο, -κατά κύριο λόγο-, των συγγενών των αγνοουμένων, των προσφύγων και γενικότερα όλων των Κυπρίων. Ευχαριστώ τον Χαμπή και τη Σχολή-Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή για τη μεγάλη τιμή που μου κάνουν, να διοργανώσουν στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, την έκθεση των χαρακτικών μου έργων.
Χαράλαμπος Κρασιάς

Έναρξη: Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017
Λήξη: Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017


Επαρχία : Λεμεσός

Πόλη/Χωριό : Πλάτανις

Κατηγορία : Έκθεση τέχνης

Charalambos Krasias

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input