Ρεσιτάλ για σόλο βιολί με τον Emmanuel Tjeknavorian
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Ρεσιτάλ για σόλο βιολί με τον Emmanuel Tjeknavorian
Ρεσιτάλ για σόλο βιολί με τον Emmanuel Tjeknavorian

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει την επιστροφή του εντυπωσιακού Emmanuel Tjeknavorian σε ένα ρεσιτάλ για σόλο βιολί. Νικητής σε σημαντικούς διαγωνισμούς όπως, Διεθνής Διαγωνισμός Βιολιού Γιαν Σιμπέλιους 2015, και Διεθνής Διαγωνισμός Βιολιού Φριτς Κράϊσλερ 2014, ο Emmanuel Tjeknavorian έχει ήδη εδραιώσει τη φήμη του διεθνώς, ενώ έχει εμφανισθεί σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, σε ρεσιτάλ και ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες. Για το ρεσιτάλ του στη Λευκωσία, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στο The Shoe Factory, ο Tjeknavorian θα ερμηνεύσει έργα των Γ.Σ. Μπαχ, Εζέν Ιζαΐ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ζωρζ Ενέσκου, Κριστόφ Έρενφελνερ και Χάινριχ Βίλχελμ Ερνστ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Γ.Σ. Μπαχ – Σονάτα Αρ.1 για σόλο Βιολί, BWV 1001
Εζέν Ιζαΐ – Σονάτα Αρ.1 για σόλο Βιολί, Έργο 27
Σεργκέι Προκόφιεφ – Σονάτα για σόλο Βιολί, Έργο 115
Ζωρζ Ενέσκου – Ο Βιολιστής, Έργο 28
Κριστόφ Έρενφελνερ – Suites des Alpes, Έργο 36
Χάινριχ Βίλχελμ Ερνστ – Το τελευταίο ρόδο του καλοκαιριού

Τοποθεσία:
The Shoe Factory
Οδός Ερμού 304
Λευκωσία, Κύπρος

Εισιτήρια:
15 Ευρώ / 10 Ευρώ Μέλη του Ιδρύματος Φάρος & Συνταξιούχοι, Μαθητές, Φοιτητές
Box Office: Από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org και στο Τηλ. 9666-9003 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 - 15:00

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Τεχνών Φάρος Τηλ. +357 22 663 871 / www.pharosartsfoundation.org

EMMANUEL TJEKNAVORIAN βιολί
Ο Emmanuel Tjeknavorian εδραίωσε τη φήμη του διεθνώς το 2015 όταν κέρδισε το Δεύτερο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού Γιαν Σιμπέλιους καθώς και το Ειδικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στο Κοντσέρτο για Βιολί του Σιμπέλιους, το οποίο ερμήνευσε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ελσίνκι.
Γεννημένος στη Βιέννη, το 1995, ο Emmanuel μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών, και δύο χρόνια αργότερα έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Από το 2011, σπουδάζει υπό τον Gerhard Schulz, ιδρυτικό μέλος του περίφημου Κουαρτέτου Άλμπαν Μπεργκ, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.
Πέρα από τον Διαγωνισμό Σιμπέλιους, ο Emmanuel ΄κέρδισε αμέτρητα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού, μεταξύ άλλων στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού Φριτς Κράϊσλερ (ο Emmanuel είναι ο πρώτος Αυστριακός στην ιστορία του διαγωνισμού που κατάφερε να κερδίσει βραβείο), στον Διαγωνισμό Γιοχάνες Μπραμς, και στον Διαγωνισμό Νέων Μουσικών της EBU, ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη μέσα στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ της Βιέννης.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Emmanuel Tjeknavorian έχει ήδη εμφανισθεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως το Musikverein και το Konzerthaus της Βιέννης, το Prinzregententheater του Μονάχου, το Symphony Hall της Βοστώνης και το Μουσικό Κέντρο του Ελσίνκι. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες όπως Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Βιέννης, Συμφωνική Ορχήστρα Τοσκάνης, Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας και Φιλαρμονική του Ελσίνκι, Ορχήστρα Boston Pops, και Ορχήστρα Δωματίου του Μονάχου, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως Cornelius Meister, Keith Lockhart, Hannu Lintu και John Storgårds.
Κατά την παρούσα σαιζόν οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν συναυλίες με τη Συμφωνική της Βιέννης, την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης στο Φεστιβάλ Μπετόβεν στη Βαρσοβία, την Ορχήστρα Μπρούκνερ του Λιντς, την Καμεράτα του Σάλτσμπουργκ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Μπογκοτά υπό τη διεύθυνση του Andrés Orozco-Estrada. Ο Emmanuel επιλέγηκε να συμμετάσχει στη σειρά Rising Stars του European Concert Hall Organisation για την περίοδο 2017/2018. Επικείμενες εμφανίσεις του περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στο Φεστιβάλ Μουσικής του Ραϊνγκαου, στο Φεστιβάλ Andermatt Classics στις Άλπεις, στο Φεστιβάλ Μενουχίν στο Γκστάαντ και στο Φεστιβάλ Mecklenburg-Vorpommern μέσα στο πλαίσιο της σειράς «νεαροί ελίτ». Το 2018, ο Emmanuel Tjeknavorian θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Orpheum και θα κάνει το ντεμπούτο του με την Ορχήστρα Tonhalle Ζυρίχης υπό τη διεύθυνση του Michael Sanderling.
O Emmanuel Tjeknavorian παίζει σε ένα βιολί Antonio Stradivari του 1698 από την Κρεμόνα, που γενναιόδωρα του παραχώρησε το Beare’s International Violin Society.Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2017, 20:30


Επαρχία : Λευκωσία

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λευκωσίας

Κατηγορία : Μουσική

Emmanuel Tjeknavorian

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input