Έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ»- Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την Aρχαιότητα έως τους Nεότερους χρόνους
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ»- Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την Aρχαιότητα έως τους Nεότερους χρόνους
Έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ»- Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την Aρχαιότητα έως τους Nεότερους χρόνους

Η Aρχή Λιμένων Κύπρου παρουσιάζει την έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ»- Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την Aρχαιότητα έως τους Nεότερους χρόνους. Η ιστορία της ελληνικής πλεύσεως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων, μέσα από είκοσι περίπου χειροποίητα ξύλινα ομοιώματα ελληνικών πλοίων, κατασκευασμένα με παραδοσιακό τρόπο και με γνήσια αυθεντικά υλικά, τα οποία απεικονίζουν πλεούμενα που χρονολογούνται από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Χώρος:
Πολυχώρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου
Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού
Λεμεσός, Κύπρος

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 09.00 - 13.00 και 16.00 - 21.00
Σάββατο/Κυριακή : 11.00 - 21.00

Είσοδος Ελεύθερη

Δημιουργός των εκθεμάτων είναι ο Μηχανολόγος-Μηχανικός M. Sc., Μικροναυπηγός Δημήτρης Μάρας, ο οποίος έχει ενδιατρίψει στη μελέτη της ναυπηγικής ιστορίας του ελλαδικού χώρου, αλλά και στην κατασκευή μικρογραφικών ομοιωμάτων πλοίων. Επιπλέον, παρουσιάζεται πλούσιο εποπτικό υλικό, χάρτες, βιντεοπροβολές, σχεδιαστικές επεξηγηματικές αναπαραστάσεις αρχαιολόγου, ενώ θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και ειδικές οργανωμένες επισκέψεις για σχολικές ομάδες, έτσι ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν την πλούσια ιστορία της ελληνικής ναυπηγικής και ναυσιπλοΐας. Επίσης, η έκθεση περιλαμβάνει και ενότητα, αφιερωμένη στις ερευνητικές προσπάθειες κατανόησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Μέσα από ομοιώματα, επεξηγηματικά κείμενα και φωτογραφίες, οι επισκέπτες γνωρίζουν σημαντικούς σταθμούς της έρευνας του πιο σύνθετου μηχανισμού της αρχαιότητας (2ος-1ος αιώνας π.Χ.), με στόχο την ανάδειξη της εξελιγμένης επιστημονικής γνώσης των αρχαίων Ελλήνων, τις μαθηματικές και τεχνολογικές τους κατακτήσεις και κυρίως, το καινοτόμο πνεύμα τους. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον οργανισμό BPRarts Cultural Management και την εταιρία Pan Art Connection, Inc με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, ΚΥΠΕ Υποστηρικτές: Salamis Shipping Services Limited, All About Limassol

Έναρξη: Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2017
Λήξη: Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2017


Επαρχία : Λεμεσός

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λεμεσού

Κατηγορία : Έκθεση τέχνης

Voyage

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input