7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται τον Οκτώβριο στη μεγάλη οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο, με ταινίες μικρούς μήκους από την Κύπρο και τον κόσμο. Από τις 14 μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2017, ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού μήκους της Κύπρου, αναδεικνύει τη μικρού μήκους ταινία ως ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό μέσο έκφρασης, και προάγει την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής.

Μέσα από δεκάδες προβολές ταινιών μικρού μήκους - μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων- το κοινό θα απολαύσει μερικά από τα πιο σημαντικά μικρού μήκους κινηματογραφικά έργα της διεθνούς κινηματογραφίας καθώς και τις πιο πρόσφατες δημιουργίες των Κυπρίων μικρομηκάδων. Το κυρίως φεστιβάλ πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις εμπνευσμένες από την έβδομη τέχνη, όπως masterclasses, συναντήσεις επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου, θεματικές και site-specific προβολές σε σημεία της πόλης της Λεμεσού, που θα επεκτείνουν το Φεστιβάλ και έξω από την κλασσική κινηματογραφική αίθουσα. Η πολύπλευρη δράση του Φεστιβάλ, σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του, το καθιστούν πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του σινεμά, τους σινεφίλ αλλά και τους εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες και δημιουργούς. Το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της επιλογής του διεθνούς προγράμματος αλλά και την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβαν και φέτος οι Κύπριοι σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς.

Η Κριτική Επιτροπή, που θα ανακοινωθεί στη συνέχεια, απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογράφου και θα απονείμει τα εξής βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο.

Χώρος:
Ριάλτο
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων
Λεμεσός 3603, Κύπρος
Τηλέφωνο: 7777 7745
Ιστοσελίδα: www.rialto.com.cy και www.isffc.com.cy

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο.

Τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κυρίου Νίκου Νικολαΐδη και στηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Χορηγοί επικοινωνίας τo περιοδικό TIME OUT και ο SUPER FM.

Ημερομηνίες και Ώρες προβολών:
14 Οκτ 2017 Σαββατο, 8:30μμ

15 Οκτ 2017 Κυριακη, 8:30μμ

16 Οκτ 2017 Δευτερα, 8:30μμ

17 Οκτ 2017 Τριτη, 8:30μμ

18 Οκτ 2017 Τεταρτη, 8:30μμ

19 Οκτ 2017 Πεμπτη, 8:30μμ

20 Οκτ 2017 Παρασκευη, 8:30μμ

21 Οκτ 2017 Σαββατο, 8:30μμ

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2017, 20:30
Λήξη: Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017


Επαρχία : Λεμεσός

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λεμεσού

Κατηγορία : Σινεμά

7th_international_short_film_festival.jpg

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input