Ρεσιτάλ του Artem Yasynskyy - Ίδρυμα Τεχνών Φάρος
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Ρεσιτάλ του Artem Yasynskyy - Ίδρυμα Τεχνών Φάρος
Ρεσιτάλ του Artem Yasynskyy - Ίδρυμα Τεχνών Φάρος

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, σε συνεργασία με το Keyboard Charitable Trust του Λονδίνου, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ πιάνου με τον Artem Yasynskyy. Νικητής σε πολλούς σημαντικούς διαγωνισμούς πιάνου, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Βραβείου και του Βραβείου του Κοινού στον Διεθνή Διαγωνισμού Πιάνου του Τσιντσινάτι, ο νεαρός Artem Yasynskyy έχει ήδη κερδίσει διεθνή αναγνώριση για «τον συναρπαστικό τρόπο ερμηνείας του, κατά τον οποίο εκδηλώνεται μια συνεχής πολυμορφία προσέγγισης» (The Salt Lake Tribune), «την σκηνική του παρουσία που από την αρχή αποκαλύπτει μια αίσθηση κύρους» (Chopin Magazine, Σεντάι) και για «την αυτοπεποίθηση και αυθεντία που διακρίνει τις ερμηνείες του… και την τεράστια τεχνική του που δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά υπηρετεί την έκφραση της μουσικής» (American Record Guide). Για τη συναυλία του στο The Shoe Factory, Λευκωσία, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, ο Yasynskyy θα ερμηνεύσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με έργα των Γ.Σ. Μπαχ, Χάιντν, Σιμανόφσκι, Προκόφιεφ και Μπρίτεν.

Χώρος:
The Shoe Factory
Οδός Ερμού 304
Λευκωσία, Κύπρος

Πληροφορίες: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος Τηλ. +357 22 663 871 / www.pharosartsfoundation.org

Εισιτήρια:
15 Ευρώ / 10 Ευρώ Μέλη του Ιδρύματος Φάρος & Συνταξιούχοι, Μαθητές, Φοιτητές
Box Office: Από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org/Tickets_online.htm και στο Τηλ. 9666-9003 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 -15:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Γ.Σ. Μπαχ: Παρτίτα σε Σολ μείζονα, Αρ.5, BWV 829 (1731)
Γ. Χάιντν: Σονάτα σε Ντο μείζονα, Hob.XVI:50 (1795)
Κ. Σιμανόφσκι: Παραλλαγές για Πιάνο, σε Σι-ύφεση ελάσσονα, Έργο 3 (1903)
Διάλειμμα
Σ. Προκόφιεφ: Σονάτα για Πιάνο Αρ.8, σε Σι-ύφεση μείζονα, Έργο 84 «Του Πολέμου Αρ.3» (1944)
Μ. Μπρίτεν: «Ημερολόγιο Διακοπών», Σουίτα για Πιάνο, Έργο 5 (1934

ARTEM YASYNSKYY πιάνο

Ο Artem Yasynskyy γεννήθηκε το 1988 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας σε οικογένεια επαγγελματιών μουσικών. Σε ηλικία επτά ετών έγινε δεκτός από την Ειδική Σχολή για Χαρισματικά Παιδιά του Ντόνετσκ και έδωσε την πρώτη του συναυλία σε ηλικία οκτώ ετών. Ήταν ακόμα παιδί όταν εμφανίσθηκε ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Κρατική Ορχήστρα του Ντόνετσκ και η Εθνική Ορχήστρα της Ουκρανίας. Εκείνη την περίοδο, ο Artem κέρδισε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς για νέους πιανίστες, μεταξύ άλλων, Διεθνής Διαγωνισμό Πιάνου της Πατρίδας του Προκόφιεφ (Ντόνετσκ, 1999 και 2003), Διαγωνισμός Ντεμπούτου - Χόροβιτς (Κίεβο, 2001), Διαγωνισμός Βλαντιμίρ Κράινεφ (Χάρκοφ, 2005) και Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Χόροβιτς για Νέους Πιανίστες (Κίεβο, 2001 και 2007). Μεταξύ του 2006 και του 2010, με υποτροφία από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Artem σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Μουσικής Προκόφιεφ, όπου παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης υπό τον Aleksander Rudyansky. Το 2010, ο Artem Yasynskyy μετοίκησε στη Γερμανία για να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πιάνο υπό τον Patrick O'Byrne στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βρέμης.
Νικητής σε πολλούς σημαντικούς διαγωνισμούς πιάνου, ο Artem Yasynskyy κέρδισε, το 2015, το Πρώτο Βραβείο καθώς και το Βραβείο του Κοινού στον Διεθνή Διαγωνισμού Πιάνου του Τσιντσινάτι στο Οχάιο – ήταν ο τελευταίος μεγάλος νικητής αυτού του σπουδαίο διαγωνισμού πριν την οριστική παύση του λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το 2013, κέρδισε το Βραβείο Χόφμαν στον Πρώτο Γερμανικό Διαγωνισμό Πιάνου Πολωνικής Μουσικής, που διεξήχθη στο Αμβούργο – βραβείο το οποίο περιελάμβανε την κυκλοφορία ενός CD με έργα του Γιόζεφ Χόφμαν από την εταιρία Naxos, καθώς και μια περιοδεία στην Πολωνία κατά την οποία ο Artem εμφανίσθηκε ως σολίστ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κοζάλιν. Άλλες διακρίσεις του Artem Yasynskyy περιλαμβάνουν: Τρίτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Gian Battista Viotti (2011 / Βερτσέλι, Ιταλία), Χάλκινο Μετάλλιο και Βραβείο του Κοινού στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής της Σεντάι (2013), Χάλκινο Μετάλλιο στον Διαγωνισμό Πιάνου Τζίνα Μπαχάουερ στο Σολτ Λέικ Σίτι (2014, Γιούτα), Υποτροφία Gerd Bucerius του Γερμανικού Ιδρύματος Μουσικής Ζωής (2014), Τρίτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Top of the World (2017, Τρόμσο, Νορβηγία).
Ο Artem Yasynskyy έχει εμφανισθεί σε συναυλίες ανά το παγκόσμιο (Γερμανία, Ιταλία, Νότιος Κορέα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ισπανία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο) και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως Rarities of Piano Music (Χούσουμ, Γερμανία), Μουσικό Φεστιβάλ Summernights του Κίεβο, Φεστιβάλ Honens (Κάλγκαρι, Καναδάς), Φεστιβάλ Πεντερέτσκι (Ραλέι, Ηνωμένες Πολιτείες), Musikfest της Βρέμης, Σλαβικές Πολιτιστικές Μέρες της Ρώμης και Φεστιβάλ Πιάνου Maggio στο Βερτσέλι.

Από τον Απρίλιο του 2015, ο Artem Yasynskyy είναι καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης. Το 2015, κυκλοφόρησε τον πρώτο του ψηφιακό δίσκο με έργα του Γιόζεφ Χόφμαν από την εταιρία Naxos, και τον ερχόμενο Ιανουάριο αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του CD από τη Naxos, με σονάτες του Σκαρλάτι.
Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017, 20:30


Επαρχία : Λευκωσία

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λευκωσίας

Κατηγορία : Μουσική

Artem

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input