Γιώργος Καλούδης - «Innovating tradition – From Bach to Live Looping»
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Γιώργος Καλούδης - «Innovating tradition – From Bach to Live Looping»
Γιώργος Καλούδης - «Innovating tradition – From Bach to Live Looping»

Ο Οργανισμός Arts Spontanés με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνει την διοργάνωση συναυλίας του δεξιοτέχνη τσελίστα και λυράρη, Γιώργου Καλούδη. Η συναυλία « Innovating tradition – From Bach to live looping » θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στην Βασιλική Έπαυλη, στα Κούκλια της Πάφου. Η εκδήλωση υποστηρίζεται απο το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Γιώργος Καλούδης:
βιολοντσέλο, κρητική λύρα
live-loop-recording, effects

Χώρος:
Αίθουσα Καστελλιώτισσα
Αγίου Μάρωνα
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22 809 818

www.arts-spontanes.com

Εισιτήρια:
15 Ευρώ, 12 Ευρώ, 10 Ευρώ
* Τα εισιτήρια μειωμένης τιμής προορίζονται για φοιτητές, συνταξιούχους, άνεργους
** Τα εισιτήρια μειωμένης τιμής προορίζονται για νέους κάτω των 18 ετών

Το μοναδικό στο είδος του ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει μουσικά έργα του διακεκριμένου και καταξιωμένου καλλιτέχνη, Γιώργου Καλούδη για κρητική λύρα, τσέλο και live looping- recording.

Ο Γιώργος Καλούδης, τσελίστας, λυράρης, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, έχει στο ενεργητικό του τρείς προσωπικές παραγωγές δίσκων, “ TRUTH”, “ ON THE WIND”, “J.S.BACH: Cello Suites on the Cretan Lyra”, αλλά και πληθώρα εμφανίσεων σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Εμπνευσμένος απ’ την κρητική του καταγωγή, επανήλθε στο αγαπημένο του όργανο το 2004. Προσάρμοσε την τεχνική του τσέλου πάνω στη κρητική λύρα, προσθέτοντας μια 4η χορδή (χαμηλή ντο). Με αυτό τον τρόπο συμπεριέλαβε την 4-χορδη κρητική λύρα στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του. Μετά από 12 χρόνια έρευνας και μελέτης, κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή, οι Σουίτες του J.S.Bach για σόλο τσέλο με την 4-χορδη κρητική λύρα του, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, απ’την DNA-Label Records, τον Δεκέμβρη του 2016. Τον Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η πρεμιέρα του έργου.

Ένα μοναδικό στο είδος του ρεσιτάλ, μια μοναδική κρητική λύρα κι ένα τσέλο, θ'αποκαλύψουν έναν ποιητικό ηχητικό ορίζοντα.Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018, 20:00 - 21:30


Επαρχία : Λευκωσία

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λευκωσίας

Κατηγορία : Μουσική

Yiorgos Kaloudis

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input