‘Τρελαμένοι για τη φύση’ του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου - Ευρωπαϊκό Έτος για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»‘Τρελαμένοι για τη φύση’ του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου - Ευρωπαϊκό Έτος για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018
‘Τρελαμένοι για τη φύση’ του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου - Ευρωπαϊκό Έτος για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018

Μια διαφορετική εξερεύνηση του Αρχαιολογικού Χώρου Κάτω Πάφου.
Με τη φύση στο απόγειό της και την ανοιξιάτικη αποδημία σε εξέλιξη, αλλάζουμε τοπίο για το τελευταίο εργαστήρι, στα πλαίσια του διαγωνισμού δημιουργικής χαρτογράφησης ‘Τρελαμένοι για τη φύση’ (Wild for nature) του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018, ο Πτηνολογικός σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 9:30πμ στον Αρχαιολογικό Χώρο Κάτω Πάφου, αποδεικνύοντας πόσο αλληλένδετα είναι η πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά.

Χώρος:
Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Πάφου
Πάφος, Κύπρος

Περίμενες την τέλεια αφορμή για εξερεύνηση; Τώρα τη βρήκες! Ανυπομονούμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις! Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ: wildfornature.birdlifecyprus.org
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο +357 22 455 072 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τον κώδικα πρακτικής που προωθεί τον σεβασμό προς τη φύση και τον αρχαιολογικό χώρο, για να μην προκληθεί οποιαδήποτε ενόχληση στην περιοχή που πραγματοποιείται το εργαστήριο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018 και της εκστρατείας 'Wild for nature' την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona's Art, το AWOL και Get Out. Χορηγός επικοινωνίας CITY.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Πάφου είναι μια περιοχή εξαίρετης πολιτιστικής και φυσικής αξίας. Στην περιοχή, που είναι Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΠΠ) και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, έχουν καταγραφεί 195 διαφορετικά είδη πουλιών, ένας μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ολόκληρη την Κύπρο έχουν καταγραφεί συνολικά γύρω στα 400 διαφορετικά είδη. Ο Φάρος και η ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική για την πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου, αλλά και της Κύπρου γενικότερα, αφού αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Το εργαστήρι είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για να εξερευνήσουμε και να βιώσουμε αυτή την ιστορικά συναρπαστική και προικισμένη με πλούσια πτηνοπανίδα περιοχή, με διαφορετικό τρόπο. Συμμετέχοντας στο εργαστήρι, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις περισσότερα για τη σημασία του χώρου που φιλοξενεί το εργαστήρι μας, τόσο σε ότι αφορά τον πολιτισμό όσο και τη φύση και πώς αυτά συνυπάρχουν, αλλά και να την εξερευνήσεις ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου για να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Τι μορφή θα πάρει άραγε ο δικός σου χάρτης;
Αφού τελειώσεις τον χάρτη σου, μπορείς να τον υποβάλεις στον διαγωνισμό δημιουργικής χαρτογράφησης, για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ που θα απονεμηθούν από τον Πτηνολογικό και τους υποστηρικτές της εκστρατείας και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Αν δεν ολοκληρώσεις το έργο σου στο εργαστήρι, μην ανησυχείς – μπορείς να το τελειοποιήσεις πριν μας το παραδώσεις (η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι στις 30/3/18).


Κυριακή, Μαρτίου 11, 2018, 09:30


Επαρχία : Πάφος

Πόλη/Χωριό : Δήμος Πάφου

Κατηγορία : Εργαστήριο

wild on Nature

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input