Άγγελος Λιακάκης & Τίτος Γουβέλης - Ρεσιτάλ
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Άγγελος Λιακάκης & Τίτος Γουβέλης - Ρεσιτάλ
Άγγελος Λιακάκης & Τίτος Γουβέλης - Ρεσιτάλ

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, παρουσιάζει τον Άγγελο Λιακάκη και τον Τίτο Γουβέλη σε ένα ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο. Έχοντας διαγράψει αξιόλογες σταδιοδρομίες ως σολίστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Λιακάκης και Γουβέλης συμπράττουν ως ντούο εδώ και αρκετά χρόνια, κερδίζοντας τις επευφημίες του τύπου και του φιλόμουσου κοινού. Για τη συναυλία τους στην Κύπρο, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στο The Shoe Factory, Λευκωσία, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που αποτελείται από τη Σονάτα σε Ρε ελάσσονα του Ντεμπισί, τη Σονάτα σε Λα ελάσσονα του Έντβαρντ Γκριγκ – ένα από πιο δραματικά και καταιγιστικά έργα μουσικής δωματίου του 19ου αιώνα, καθώς και τις δεξιοτεχνικές Σονάτες Αρ.4 και Αρ.5, Έργο 102 του Μπετόβεν – οι οποίες, βρίθοντας από μύχια ατμόσφαιρα και υπερβατική διάθεση, αναγνωρίζονται ως τα πρώτα έργα της «ύστερης περιόδου» του συνθέτη.

Χώρος:
The Shoe Factory
Οδός Ερμού 304
Λευκωσία, Κύπρος

Εισιτήρια:
15 Ευρώ / 10 Ευρώ Μέλη του Ιδρύματος Φάρος & Συνταξιούχοι, Μαθητές, Φοιτητές
Box Office: Από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org και στο Τηλ. 9666-9003 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 - 15:00.

Πληροφορίες: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος Τηλ. +357 22 663 871 / www.pharosartsfoundation.org

Πρόγραμμα:
Κλοντ Ντεμπισί: Σονάτα για Βιολοντσέλο & Πιάνο σε Ρε ελάσσονα, L.135 (1915)
Λ.β. Μπετόβεν: Σονάτα για Βιολοντσέλο & Πιάνο σε Ρε μείζονα, Αρ.5, Έργο 102/ 2 (1815)
Διάλειμμα
Λ.β. Μπετόβεν: Σονάτα για Βιολοντσέλο & Πιάνο σε Ντο μείζονα, Αρ.4, Έργο 102/1 (1815)
Έντβαρντ Γκριγκ: Σονάτα για Βιολοντσέλο & Πιάνο σε Λα ελάσσονα, Έργο 36 (1883)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΑΚΑΚΗΣ βιολοντσέλο
Γεννημένος στην Αθήνα το 1980, ο Άγγελος Λιακάκης ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου με τον Χρήστο Σφέτσα και συνέχισε τις σπουδές του, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, υπό τους Csaba Onczay, Leonid Gorokhov και Kim Bak Dinitzen.
Ο Λιακάκης εμφανίζεται τακτικά σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, επιδεικνύοντας ένα εκτενές ρεπερτόριο από την μπαρόκ μέχρι την αβάν-γκαρντ, και συμπράττοντας συχνά με έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων δημιουργών των οποίων έργα έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση. Ως σολίστ, έχει εμφανισθεί με πολλές σημαντικές ορχήστρες, μεταξύ άλλων, Συμφωνική Ορχήστρα BBC Σκωτίας, Συμφωνική Ορχήστρα Evergreen, Συμφωνική Ορχήστρα του Μπίλκεντ, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, και Orchester 1756. Ο Λιακάκης έχει επίσης διατελέσει μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, με το οποίο έχει εμφανισθεί σε πολυάριθμες συναυλίες και έχει σημειώσει σημαντική δισκογραφία για τις εταιρίες BIS, EMI Classics, Naxos, Legend.

ΤΙΤΟΣ ΓΟΥΒΕΛΗΣ πιάνο
Ο Τίτος Γουβέλης σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και, κατόπιν, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Σκωτίας στην Γλασκώβη, από όπου αποφοίτησε με μεταπτυχιακό Master of Music (MMus) και τιμητική διάκριση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, κέρδισε υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Τζίνα Μπαχάουερ». Επί σειρά ετών, ο Γουβέλης μελέτησε παράλληλα υπό τον διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Dominique Merlet στο Παρίσι, καθώς και εκκλησιαστικό όργανο υπό τον Nicolas Kynaston, ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Ο Γουβέλης έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς πιάνου, μεταξύ άλλων, Διεθνής Διαγωνισμός Κοντσέρτου για Πιάνο του Φεστιβάλ Κρόιντον (Ηνωμένο Βασίλειο), Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Isidor Bajic (Σερβία), Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου του Chieri (Ιταλία), Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» (Ελλάδα), ενώ έχει αποσπάσει το Βραβείο Μυκονίου από την Ακαδημία Αθηνών για τις καλλιτεχνικές επιδόσεις του.
Ο Τίτος Γουβέλης έχει εμφανισθεί ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες, μεταξύ άλλων, Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, Κρατική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τρανσυλβανίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τίργκου Μούρες στη Ρουμανία, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων αρχιμουσικών, συμπεριλαμβανομένων των Emil Tabakov, Alain Paris, Alpaslan Ertüngealp, Jesus Amigo και Δημήτρη Χωραφά. Με ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο που εκτείνεται από την μπαρόκ εποχή στον 21ο αιώνα, ο Γουβέλης είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στην προώθηση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, έχοντας ερμηνεύσει έργα πέραν των 60 Ελλήνων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών πρώτων εκτελέσεων.Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018, 20:30


Επαρχία : Λευκωσία

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λευκωσίας

Κατηγορία : Μουσική

Angelos

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input