10 καλλιτέχνες υπό το φως του Caravaggio
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»10 καλλιτέχνες υπό το φως του Caravaggio
10 καλλιτέχνες υπό το φως του Caravaggio

BPRarts Cultural Management σε συνεργασία με τo Δήμο Λάρνακας και με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρουσιάζει την έκθεση ‘10 καλλιτέχνες υπό το φως του Caravaggio’ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας.

Για την έκθεση έχουν προσκληθεί σύγχρονοι καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία, οι οποίοι είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα έχουν εμπνευστεί από το έργο του, ή το έργο τους συμμερίζεται την προσέγγιση και τις τεχνικές του Ιταλού καλλιτέχνη. Η έκθεση δεν αποτελεί μια απλή επιστροφή στο έργο του Caravaggio, ούτε μια προσήλωση και υποταγή στην ιστορία, αλλά πάνω από όλα αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη ματιά του καλλιτέχνη στο σήμερα μέσα από το πρίσμα της παράδοσης και της ιστορίας.

Χώρος:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας
Λεωφόρος Αθηνών
Πλατεία Ευρώπης
Λάρνακα 6022, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 24 658 848

Ώρες Λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-13:00 & 15:00-18:00 Σάββατο 10:00-13:00

Αναμφισβήτητα ο Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) ήταν και είναι ένας σημαντικός καλλιτέχνης του Μπαρόκ με έντονη επίδραση σε καλλιτέχνες τόσο της γενιάς του όσο και σε σύγχρονους. Μεταξύ άλλων, η δραματικότητα και η θεατρικότητα, η διαλεκτική του φωτός και της σκιάς, (το γνωστό του chiaroscuro), ο έντονος ρεαλισμός του, η επέκταση της δράσης και της κίνησης των εικόνων του στο χώρο του θεατή και η χρήση φακών και καθρέπτη για τη προβολή των μοντέλων του στο καμβά αποτελούν στοιχεία που έχουν αφομοιωθεί από σύχρονους καλλιτέχνες όπως τον Joseph Beuys, Γιάννη Κουνέλλη, Andres Serrano και Frank Stella.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κλίτσα Αντωνίου (Κύπρος), Paolo Incarnato (Ιταλία), Ευδοκία Κύρκου (Κύπρος), Μαριάννα Κωνσταντή (Κύπρος), Μαρία Λιανού (Κύπρος), Ελένη Λύρα (Ελλάδα), Φωτεινή Πούλια (Ελλάδα), Andrea Rosset (Ιταλία), Ανδρέας Σάββα (Κύπρος), Παντελής Χανδρής (Ελλάδα).

Επιμέλεια: Δρ. Στρατής Πανταζής, Ιστορικός Τέχνης

Μέγας Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean Airlines
Χορηγοί: Petrolina / EventPro
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚΈναρξη: Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018
Λήξη: Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Επαρχία : Λάρνακα

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λάρνακας

Κατηγορία : Έκθεση τέχνης

10 Artists

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Μηνιαίες Εκδηλώσεις

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2018

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input