Κρουαζιέρες


Απόδραση σε τρεις ηπείρους: Κρουαζιέρες από την Κύπρο

Λόγω της τοποθεσία της, στο πιο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, η Κύπρος αποτελεί το κατάλληλο μέρος από το οποίο μπορούν να ξεκινήσουν καράβια για την εξερεύνηση άλλων χωρών στην περιοχή. Οι Βιβλικές πόλεις και τα Ελληνικά νησιά είναι τόσο κοντά που είναι κρίμα να χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε αφού βρίσκεστε σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Το ταξίδι γίνεται με μεγάλα και άνετα κρουαζιερόπλοια που προσφέρουν πλήρη διατροφή σε πολύ λογικές τιμές συμπεριλαμβανομένης και της ψυχαγωγίας. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία στα διάφορα λιμάνια που επισκέπτεστε. Οι κρουαζιέρες διαρκούν από δύο μέχρι πέντε μέρες, αναχωρούν απόγευμα ή νωρίς το βράδυ και το ταξίδι διαρκεί όλο το βράδυ όσο κοιμάστε. Κρατήσεις μπορούν να γίνονται όσο είστε σε διακοπές στην Κύπρο ή μέσω των τουριστικών πρακτόρων σας στο εξωτερικό, που συμπεριλαμβάνουν τις κρουαζιέρες αυτές στα εκδρομικά τους προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τα προγράμματα των κρουαζιέρων από την Κύπρο αποτείνεστε στις πιο κάτω ιστοσελίδες:

www.salamiscruiselines.com
www.louiscruises.com

Κύπρος: Κοιτίδα Ιστορίας και Πολιτισμού

Τα περισσότερα διεθνή κρουαζιερόπλοια που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στην περιοχή συμπεριλαμβάνουν και την Κύπρο στις διαδρομές τους, σταματώντας στα λιμάνια της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου. Μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα βρίσκεται πολύ κοντά στα λιμάνια και οι ταξιδιώτες μπορούν να τα δουν όσο διαρκεί η σύντομη στάση τους.

Από το λιμάνι της Λεμεσού μπορεί κανείς να επισκεφτεί μεταξύ άλλων τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως τον Αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου και το μεσαιωνικό κάστρο του Κολοσσιού. Αν επιλέξει να κατευθυνθεί βόρεια θα βρεθεί στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους.

Στα δυτικά παράλια της Κύπρου, η πόλη της Πάφου περιλαμβάνεται ολόκληρη στον επίσημο κατάλογο της Ουνέσκο για την Παγκόσμια Πολιτιστική και Φυσική κληρονομιά.

Στην άλλη πλευρά του νησιού, από το Λιμάνι της Λάρνακας, μπορεί κανείς να επισκεφτεί την πλούσια σε αξιοθέατα επαρχία της Λάρνακας, αλλά και την πρωτεύουσα του νησιού Λευκωσία.

Αρχαιολογικός Χώρος Κουρίου
Ίσως ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στο νησί.

Κολόσσι – Μεσαιωνικό κάστρο
Εντυπωσιακό κάστρο του 15ου αιώνα.

Πέτρα του Ρωμιού
Ένα θρυλικό τοπίο.

Περιοχή Τροόδους

Ψηφιδωτά της Πάφου
Ανάμεσα στα καλύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου
Επιβλητικό κάστρο του 13ου αιώνα.

Ιερός Ναός Αγίου Λάζαρου
Ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του νησιού.

Λευκωσία
Η πρωτεύουσα του νησιού.
  

ΜΜΕ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ | ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ | ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ | ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ | ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΤ