«Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη»
Arabic
أنت هنا:الرئيسية»فعاليات»«Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη»
«Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη»
المهرجانات
reflecting aphrodite
Με χορό γιορτάζουμε τα 60 χρόνια σχέσης μας με την Κούβα
«Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη» είναι ο τίτλος της κουβανικής παραγωγής που θα παρουσιαστεί στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου-Κούβας.

Την πολυπρόσωπη αυτή παράσταση που πραγματεύεται τις παράλληλες ιστορίες και μύθους της Κύπριας θεάς και των αντίστοιχων θεοτήτων της Aφροκουβανικής θρησκείας, παρουσιάζουν η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αβάνα και η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Κύπρο. Η όλη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργοποίησης της Διμερούς Πολιτιστικής Συμφωνίας Κύπρου-Κούβας.

Η παραγωγή «Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη», αποτελεί μια συνεργασία της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αβάνα και της κουβανικής Ομάδας Σύγχρονου Χορού “RosarioCardenas”. Η πρεμιέρα δόθηκε τον Οκτώβριο του 2017, στο Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας (GranTeatroAliciaAlonso), με ευκαιρία την εθνική επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έκτοτε, έχει περιοδεύσει, με μεγάλη επιτυχία, στις κυριότερες πόλεις της Κούβας, ενώ το 2017 βραβεύτηκε από την Οργάνωση Κουβανών Κριτικών, ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.

Τα Υπουργείο Πολιτισμού της Κούβας, αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου στάθηκαν αρωγοί από την αρχή σε αυτή την προσπάθεια, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αβάνα, να προβάλει στην Κούβα τον κυπριακό πολιτισμό και ειδικότερα την αρχαία θρησκεία της Αφροδίτης (που εμπεριέχει πολιτιστικά στοιχεία Ανατολής και Δύσης), αναδεικνύοντας έτσι τον ρόλο που διαχρονικά έπαιξε η Κύπρος, ως γέφυρα διαφόρων πολιτισμών και κουλτουρών, όπως ακριβώς και η Κούβα τους τελευταίους πέντε αιώνες.
Φέτος, χάρη στη στήριξη του Κουβανικού Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Κυπριακού Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το κυπριακό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στις 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο, την παράσταση, η οποία τιμά την Κύπρο, προβάλλει σημαντικότατα στοιχεία της αφροκουβανικής παράδοσης και αναδεικνύει κοινές πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού των δύο χωρών.

Η παραγωγή συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο, χορογραφικά στοιχεία νεοκλασικού, σύγχρονου και αφρικάνικου τύπου, ήχους και σύμβολα από την Ευρώπη, την Μεσόγειο, την Αφρική, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο γνωστός κουβανός μουσικοσυνθέτης FrankFernandez.  Κατά την παραμονή της στην Κύπρο (20-26 Νοεμβρίου) η ομάδα σύγχρονου χορού “RosarioCardenas”, θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους που σχετίζονται με την λατρεία της Αφροδίτης, ενώ στις 22 Νοεμβρίου διοργανώνεται εργαστήριο με την γνωστή Κύπρια χορογράφο Λία Χαράκη, με σκοπό την επαφή και ανταλλαγή εμπειριών με Κύπριους καλλιτέχνες.  Την κουβανική αποστολή που αποτελείται από 18 άτομα θα συνοδεύει στο ταξίδι της ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αβάνα, κ. Στέλιος Γεωργιάδης.

Συνδιοργανωτές της Παράστασης «Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη»:
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αβάνα
Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Κύπρο
Υπουργείο Πολιτισμό Κούβας
Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Ομάδα Σύγχρονου Χορού “RosarioCardenas”

Χώρος:
Ριάλτο Θέατρο 
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
3040 Λεμεσός

Ημερομηνία:
24 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20:30

Εισιτήρια:  €15 / €10
https://rialto.interticket.com/program/antikatoptrizontas-tin-aphrodjiti-2167/3814
DATE AND TIME
الأحد, تشرين الثاني 24, 2019, 20:30
LOCATION
LEMESOS
LEMESOS MUNICIPALITY

الأحداث بحث

رسالة إخبارية

اسم المستخدم
Please provide your Name

البريد الإلكتروني
Please provide your email

Invalid Input