Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο Λεμεσού
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Πολιτισμός & Θρησκεία»Άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα»Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο Λεμεσού
Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο Λεμεσού
Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο Λεμεσού

Το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσιο Πάρκο της Λεμεσού εκτείνεται 1 χιλιόμετρο κατά μήκος της ακτής, προσφέροντας διάφορα σημεία πρόσβασης καθώς και σημεία ενδιαφέροντος και πολλές αναβαθμισμένες παροχές.

Το πάρκο ξεκινάει μπροστά από το κέντρο της πόλης και συνεχίζει για μια έκταση 65.000 τετραγωνικών μέτρων μέχρι το παλιό λιμάνι συνεχίζοντας από τις παραλίες Ακτή Ολυμπίων και του Εναερίου. Κατά μήκος του πάρκου υπάρχει μονοπάτι για ποδηλάτες, το οποίο συνδέει την παραλία Ακτή Ολυμπίων με την πολυτελή Μαρίνα. Το Παραθαλάσσιο Πάρκο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το γραμμικό πάρκο του Γαρύλλη, όπου υπάρχουν τρεις καφετέριες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, περιοχές για πατίνια, ένα μικρό θέατρο, λιμνούλες και σιντριβάνια, δέντρα και θάμνους, μοντέρνος φωτισμός και το Πάρκο Γλυπτικής της Λεμεσού.

Το Πάρκο Γλυπτικής αποτελείται από 20 μοντέρνα γλυπτά που δημιουργήθηκαν για τον Δήμο και βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο. Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν από ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες κι είναι το αποτέλεσμα των Συμποσίων Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκαν από το 1999 μέχρι και το 2001.

Το σκηνικό και η θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό της περιοχής, μ΄ έναν πεζόδρομο που τρέχει παράλληλα με τη θάλασσα κι έναν ποδηλατοδρόμο, τρεις αποβάθρες για περπάτημα, μια μεγάλη πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ημισελήνου κι αποβάθρα.

Σχετικά Άρθρα

Βιώστε τον Πολιτισμό Παρά το γεγονός, ότι η Κύπρος…
Traditional Handicrafts Handicrafts are practised in individual villages…
Βιώστε τον Πολιτισμό Παρά το γεγονός, ότι η Κύπρος…
Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο Λεμεσού Το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσιο Πάρκο της Λεμεσού…
Υπαίθρια Αγορά «ΟΧΙ» Η υπαίθρια αγορά του «ΌΧΙ» είναι…
Πάρκο Γλυπτικής Πετραίον στο χωριό Μαζωτός Το Πάρκο Γλυπτικής Πετραίον βρίσκεται 22…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input