1η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Discover Cyprus»Culture & Religion»Religious Routes»1η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή
1η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή
1η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή

Αυτή η διαδρομή ξεκινάει από το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου, που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο της Λεμεσού και καλύπτει μέσα από τα εκθέματά του μια χρονική περίοδο περίπου 1.500 ετών. Η επόμενη στάση είναι η εκκλησία του Αγίου Ευσταθίου στο Κολόσσι, μια εκκλησία που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, και όπου στο εσωτερικό της σώζονται σημαντικές τοιχογραφίες του 15ου αιώνα.

Στο γραφικό χωριό Όμοδος, υπάρχει η Μονή του Τιμίου Σταυρού, η οποία σύμφωνα με την παράδοση είχε ιδρυθεί από την Αγία Ελένη, και όπου εδώ βρίσκεται ο «Άγιος Κάνναβος» - ένα κομμάτι του σχοινιού που έδενε τον Χριστό πάνω στο Σταυρό.

Η εκκλησία της Αγίας Μαύρης που βρίσκεται στο Κοιλάνι, χρησιμοποιούνταν ως ένα μικρό μοναστήρι, ενώ η εκκλησία του Μονογενούς είναι η δεύτερη ενοριακή εκκλησία του Κοιλανίου και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία της Παναγίας είναι ένας ναός που φιλοξενεί και το Εκκλησιαστικό Μουσείο Κοιλανίου.

Τελευταίος σταθμός της διαδρομής αυτής είναι στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο χωριό Κουκά, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και στην οποία σώζονται τοιχογραφίες του 14ου και 15ου αιώνα.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 72 χλμ.

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input