3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Discover Cyprus»Culture & Religion»Religious Routes»3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή
3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή
3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή

Η πρώτη στάση της διαδρομής αυτής είναι στην Παρεκκλησιά και στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, η οποία στεγάζει μερικές πολύ σημαντικές τοιχογραφίες του ιταλικού βυζαντινού ρυθμού. Στο Κελλάκι υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με το πολύ ενδιαφέρον ξυλόγλυπτο τέμπλο της, ένα έργο που φιλοτεχνήθηκε επί Τουρκοκρατίας.

Στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο χωριό Κλωνάρι υπάρχουν υπέροχες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα και ένα θαυμάσιο τέμπλο με πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες. Στη Βίκλα υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, το μόνο κτίριο που έχει διασωθεί σ΄ αυτό το εγκαταλελειμμένο χωριό. Η διαδρομή περνάει από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Ακαπνού, που είναι ο ενοριακός ναός του χωριού.

Η επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας της Ιαματικής στον Αρακαπά είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Από την επιγραφή μαθαίνουμε ότι για κάποιο λόγο η εκκλησία καταστράφηκε και ανοικοδομήθηκε το 1727. Στον Λουβαρά βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Μάμα, που χτίστηκε το 1455, αν και διακοσμήθηκε 40 χρόνια αργότερα από τον ζωγράφο Φίλιππο Γουλ.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χλμ.

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input