2η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Πολιτισμός & Θρησκεία»Θρησκευτικές Διαδρομές»2η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή
2η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή
2η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή

Η δεύτερη εκκλησιαστική τοπική διαδρομή της Πάφου είναι μεγαλύτερη σε μήκος και ξεκινάει από την Κάτω Πάφο και την Παλαιοχριστιανική Βασιλική Χρυσοπολίτισσας, τη μεγάλη εκκλησία που συνδέεται άμεσα με τον Απόστολο Παύλο, αφού η στήλη στην οποία δέθηκε και μαστιγώθηκε βρίσκεται εκεί.

Η εκκλησία της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται επίσης στην Κάτω Πάφο, είναι κτισμένη στα ερείπια του βόρειου κλίτους της Βασιλικής της Χρυσοπολίτισσας και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου φιλοξενεί το Βυζαντινό Μουσείο με εικόνες που χρονολογούνται από τον 8ο, 9ο μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Η επόμενη στάση είναι στην εκκλησία της Παναγίας της Χρυσελαιούσης στην Έμπα, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Κύπρου. Στην Τάλα η διαδρομή περνάει από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, ένα μονόχωρο ναό με τρούλο, που πιθανόν στην αρχική του μορφή να ήταν καμαροσκέπαστος. Στο ίδιο χωριό βρίσκεται και η Μονή του Αγίου Νεοφύτου, ενός κύπριου ασκητή από τα Λεύκαρα που άφησε πίσω του σημαντικό έργο.

Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήτου Τέρρα χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα όσον αφορά την αρχιτεκτονική της. Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής οι επισκέπτες περνούν από την εκκλησία του Αγίου Ανδρονίκου στην Πόλη Χρυσοχούς, η οποία βρίσκεται σ΄ ένα λόφο με υπέροχη θέα. Η τελευταία στάση είναι στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Νέο Χωριό στην άκρη της χερσονήσου του Ακάμα.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 85 χλμ.

Σχετικά Άρθρα

Γενική Διαδρομή Β προς Ανατολή Θρησκευτική Διαδρομή Αυτή η γενική διαδρομή καλύπτει ολόκληρο…
Γενική Διαδρομή Α προς Δύση Θρησκευτική Διαδρομή Η διαδρομή αυτή είναι γενική, πράγμα…
3η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή Όπως και στην περίπτωση των άλλων…
2η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή Η δεύτερη εκκλησιαστική τοπική διαδρομή της…
1η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή Η περιοχή της Πάφου είναι γεμάτη…
3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή Η πρώτη στάση της διαδρομής αυτής…
2η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή Η δεύτερη διαδρομή Λεμεσού ξεκινάει από…
1η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού Θρησκευτική Διαδρομή Αυτή η διαδρομή ξεκινάει από το…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input