Τέμενος Χαλάν Σουλτάν
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Discover Cyprus»Culture & Religion»Sites & Monuments»Τέμενος Χαλάν Σουλτάν
Τέμενος Χαλάν Σουλτάν
Τέμενος Χαλάν Σουλτάν

Το μνημείο βρίσκεται στη δυτική όχθη της Αλυκής Λάρνακας και χτίστηκε σε διάφορες φάσεις, άρχισε το 1760 και ολοκληρώθηκε το 1817.

Είναι ένα σημαντικό μνημείο και ένα από τα πιο σεβαστά στον Ισλαμικό κόσμο, χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για θρησκευτικές τελετές και λειτουργίες.

Το τέμενος χτίστηκε πάνω από τον τάφο της Ουμ Χαράμ, που πιστεύεται ότι ήταν αδερφή της θετής μητέρας του Προφήτη Μωάμεθ ή μια πιστή ακόλουθος από τη Μεδίνα, που ήρθε στο νησί το 647 ή το 649, κατά τη διάρκεια των αραβικών επιδρομών υπό την ηγεσία του Κυβερνήτη της Συρίας, Μοάβια, ο οποίος ηγήθηκε των επιδρομών σε μια προσπάθεια επέκτασης της μουσουλμανικής αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο θάλασσα. Όμως η Ουμ Χαράμ πέθανε λίγο μετά την άφιξή της στο νησί, όταν έπεσε από το μουλάρι της και χτύπησε θανάσιμα, θάφτηκε στο σημείο που είχε πεθάνει.

Συστηματικά έργα συντήρησης του μνημείου γίνονται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων από το 1967 μέχρι και σήμερα, συντηρώντας διαρκώς τη ξυλεία και τα άλλα καλλιτεχνικά στοιχεία του μνημείου.

Τεκές Χαλά Σουλτάν - Ακουστική Ξενάγηση 

Περιοχή: Λάρνακα
Διεύθυνση: Περιοχή της Αλυκής στην Λάρνακα
Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.8853 Lon: 33.610074
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 24 643 618
Ώρες Λειτουργίας: 16 Σεπτεμβρίου - 15 Απριλίου, Καθημερινά: 08:30 - 17:00
16 Απριλίου - 15 Σεπτεμβρίου, Καθημερινά: 08:30 - 19:00
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Τιμή Εισόδου: Δωρεάν
Πρόσβαση Αναπήρων: Εν μέρει προσβάσιμος χώρος σε άτομα με τροχοκάθισμα.
Ιστοσελίδα: www.mcw.gov.cy/da
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input