Ιερά Μονή Σταυροβουνίου
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Discover Cyprus»Culture & Religion»Sites & Monuments»Ιερά Μονή Σταυροβουνίου
Ιερά Μονή Σταυροβουνίου
Ιερά Μονή Σταυροβουνίου

Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε μια βραχώδη κορυφή, 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο θρύλος λέει ότι ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από την Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η οποία και άφησε ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού στο Μοναστήρι.

Οι μοναχοί έχουν αυστηρούς κανόνες παρόμοιους με εκείνους του Αγίου Όρους στην Ελλάδα. Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο Μοναστήρι, ούτε επιτρέπεται η χρήση φωτογραφικής ή βιντεοκάμερας. Οι άντρες επισκέπτες πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι.

Σε αντίθεση με τη Μονή, το μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας στους πρόποδες του Σταυροβουνίου είναι προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες και οι μοναχοί εδώ είναι γνωστοί για τις δεξιότητές τους στην εικονογραφία.

Μια εντυπωσιακή ετήσια τελετή και φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου στις 14 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της ημέρας της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Περιοχή: Λάρνακα
Διεύθυνση: 40 χλμ. από την Λάρνακα και 9 χλμ. μακριά από τον δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού
Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.886923 Lon: 33.436681
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 22 533 630
Ώρες Λειτουργίας: Σεπτέμβριος - Μάρτιος: 07:00 - 11:00 / 14:00 - 17:00
Απρίλιος - Αύγουστος: 07:00 - 12:00 / 15:00 - 19:00
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστή κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Τιμή Εισόδου: Δωρεάν
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input