Ιερό της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Πολιτισμός & Θρησκεία»Αξιοθέατα & Μνημεία»Ιερό της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο
Ιερό της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο
Ιερό της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο

Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Παλαίπαφου βρίσκεται στο χωριό Κούκλια. Η Παλαίπαφος ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις-βασίλεια της Κύπρου και ήταν ο πρώτος κυπριακός χώρος που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ το 1980.

Το Ιερό της Αφροδίτης είναι το πιο γνωστό από τα ιερά της αρχαίας ελληνίδας θεάς και τα αρχαία ερείπια του χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα π.Χ., ενώ παρέμεινε τόπος λατρείας μέχρι τον 3ο - 4ο αιώνα μ.Χ.

Υπάρχουν δύο εκδοχές σχετικά με την ίδρυση της Παλαίπαφου. Σύμφωνα με την πρώτη, ο Αγαπήνορας, βασιλιάς της Τεγέας στην Πελοπόννησο, ίδρυσε την πόλη-βασίλειο στον δρόμο της επιστροφής του από τον Τρωϊκό Πόλεμο. Ένας δεύτερος μύθος λέει ότι ο Κινύρας, τοπικός μυθικός βασιλιάς (12ο αιώνα) ήταν ο ιδρυτής και πρώτος αρχιερέας του ιερού της Αφροδίτης.

Το μουσείο, που στεγάζεται σε μια Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, εκθέτει πολλά ενδιαφέροντα ευρήματα από την περιοχή και παρουσιάζει το πώς η λατρεία της θεάς της γονιμότητας εξελίχθηκε σε λατρεία της Αφροδίτης.

Η περιοχή συνδέεται με την Πολιτιστική Διαδρομή Αφροδίτη.

Περιοχή: Πάφος
Διεύθυνση: Χωριό Κούκλια, 14 χλμ. ανατολικά της Πάφου
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 26 432 155
Ώρες Λειτουργίας: 16 Σεπτεμβρίου - 15 Απριλίου, καθημερινά: 08:30 - 17:00
16 Απριλίου - 15 Σεπτεμβρίου, καθημερινά: 08:30 - 19:30
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστό στις 25 Δεκεμβρίου, 1η Ιανουαρίου και Κυριακή του Πάσχα.
Τιμή Εισόδου: €4,50
Για οργανωμένες ομάδες πέραν των 10 ατόμων, υπάρχει μια μείωση του 20% στην τιμή εισόδου.
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων μπορεί να εκδώσει ειδικές κάρτες εισόδου για όλα τα μουσεία και αρχαία μνημεία: (1) Μονοήμερη κάρτα - €8,50, τριήμερη κάρτα (3) - €17,00, εφταήμερη (7) κάρτα - €25,00.
Ιστοσελίδα: www.mcw.gov.cy/da
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input