fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Πολιτισμός»Μουσεία & Γκαλερί»Μουσείο Βιομηχανικής Φαρμακευτικής Τάκη Παττίχη
Μουσείο Βιομηχανικής Φαρμακευτικής Τάκη Παττίχη
Μουσείο Βιομηχανικής Φαρμακευτικής Τάκη Παττίχη
Το Μουσείο Βιομηχανικής Φαρμακευτικής Τάκη Παττίχη, ιδρύθηκε το 2022 από το Ίδρυμα Χαράλαμπου & Έλενας Παττίχη και είναι το μοναδικό μουσείο του είδους του στην Κύπρο και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το Μουσείο διαθέτει μια εκλεκτή επιλογή επιστημονικών εκθεμάτων αφιερωμένων στη βιομηχανική παρασκευή και ανάλυση φαρμάκων και αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία της Κυπριακής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας και στον ιδρυτή της κ. Τάκη Παττίχη.
Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, το όραμα του Τάκη Παττίχη ήταν να καθιερώσει την παραγωγή και εξαγωγή φαρμακευτικών προϊόντων εδώ στην Κύπρο, κάτι που πέτυχε – κάνοντας την Κύπρο γνωστή ως χώρα που παράγει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες.
Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν τη μοναδική ευκαιρία:
  • Να μάθουν για τα μηχανήματα και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμακευτικών μορφών δοσολογίας όπως κάψουλες, δισκία, γέλες / κρέμες / αλοιφές και σιρόπια.
  • Να ανακαλύψουν μερικά από τα αναλυτικά όργανα και άλλα όργανα ανάλυσης που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ποιότητας των φαρμάκων.
  • Να εξερευνήσουν την ανάπτυξη των οργάνων ζύγισης και να δουν πώς έχουν εξελιχθεί σε μια περίοδο άνω των 120 ετών.
  • Να δουν αυθεντικές εκδόσεις ιστορικών βιβλίων, εγχειριδίων, οδηγών και βιβλίων αναφοράς που σχετίζονται με τη Χημεία και τη Βιομηχανική Φαρμακευτική, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.
  • Να κατανοήσουν τις περίπλοκες μεθόδους παρασκευής που χρησιμοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή των φαρμάκων που καταναλώνουμε.
Όλα τα εκθέματα του Μουσείου διαθέτουν περιγραφές τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά καθώς και κωδικούς QRπου οδηγούν σε ιστοσελίδες με πληροφορίες και φωτογραφίες για το κάθε έκθεμα.
 
Το Μουσείο περιλαμβάνει επίσης μια διαδραστική οθόνη αφής με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός απλού αλλά εκτεταμένου Οδηγού Βιομηχανικής Φαρμακευτικής, καθώς και αφίσες που εξηγούν τα βήματα της διαδικασίας κατασκευής διαφόρων φαρμακευτικών μορφών δοσολογίας.
 
Η κεντρική τηλεοπτική οθόνη του Μουσείου δείχνει στους επισκέπτες ένα ενδιαφέρον βίντεο για τη βιογραφία του Τάκη Παττίχη και την ιστορία της Κυπριακής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας.

Πρόσβαση: Με δημόσια συγκοινωνία, με αυτοκίνητο (διατίθεται χώρος στάθμευσης σε κοντινή απόσταση), με τα πόδια. Δεν υπάρχουν σκάλες στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, ο οποίος είναι κατάλληλος για παιδικά καροτσάκια και για αναπηρικές καρέκλες.
 
Παιδιά: Το Μουσείο είναι ιδανικό για παιδιά σχολικής ηλικίας, και παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.
 
Παροχές: Το Μουσείο βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής παλιάς πόλης της Λεμεσού στις εγκαταστάσεις του Χαρουπόμυλου. Έτσι, υπάρχουν πολλές καφετιέρες και εστιατόρια στα παρακείμενα κτίρια, καθώς και δημόσιες τουαλέτες σε κοντινή απόσταση μέσα στο κεντρικό κτίριο του Χαρουπόμυλου.
 
Ιστοσελίδα: www.pattichismuseum.cy

Περιοχή: Λεμεσός
Διεύθυνση: Οδός Βασιλίσσης, Λεμεσός 3042 (στον πεζόδρομο πίσω από το Κάστρο Λεμεσού) - GPS:  Lat: 34.66782 Lon: 33.03096  
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 25 763 755
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 09:30 – 18:00
Κυριακή: 9:30 – 17:30
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστό τη Δευτέρα και τις επίσημες αργίες
Τιμή Εισόδου: Δωρεάν
   

 

Lat: 34.66782 Lon: 33.03096
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.