fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Πολιτισμός»Μουσεία & Γκαλερί»Μουσείο - Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος
Μουσείο - Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος
Μουσείο - Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος

Το Μουσείο-Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος έχει ως στόχο του την προβολή και προώθηση του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας. Στο Μουσείο εκθέτονται φιγούρες, σκηνικά και οικογενειακά κειμήλια του αείμνηστου Καραγκιοζοπαίκτη Χριστόδουλου Πάφιου (1904-1987), του υιού του Αχιλλέα Πάφιου (1928-1987) και εγγονού του Χρίστου A. Πάφιου. Φιγούρες, σκηνικά και άλλα αντικείμενα που αποδεικνύουν την επιβίωση της λαϊκής τέχνης του Κυπριακού Θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη. Επιπλέον στον ίδιο χώρο βρίσκεται το Εργαστήρι κατασκευής φιγούρων.

Το Μουσείο είναι ανοικτό στο κοινό για ξενάγηση και γνωριμία με τους ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους μπορούν να ενημερωθούν για το πώς κατασκευάζονται οι φιγούρες, καθώς και να μπουν στο ρόλο του «Καραγκιοζοπαίχτη» ανεβαίνοντας στην σκηνή. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης παραστάσεων σε σχολεία, δήμους και διάφορα φεστιβάλ-εκδηλώσεις.

Περιοχή: Λευκωσία
Διεύθυνση: Ακταίωνος 12, Παλλουριώτισσα, 1040 Λευκωσία
Τηλ. επικοινωνίας: Τηλ.: +357 99 640 611, +357 99 659 744
Ώρες λειτουργίας: Χειμερινοί / Καλοκαιρινοί μήνες:
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 16:30
Σάββατο: 09:00 - 13:30
Κυριακή κλειστό.
Περίοδος λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστό στις δημόσιες αργίες.
Τιμή εισόδου: Γενική είσοδος / εισφορά: €2,00
Ιστοσελίδα: www.theatroskionpafios.com
  Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς πρότερη ειδοποίηση. Καλούνται οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.
 
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.