fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Maritime»Κρουαζιέρες»Λιμάνι Προορισμού και Απόπλου
Λιμάνι Προορισμού και Απόπλου
Λιμάνι Προορισμού και Απόπλου

Το όμορφο νησί της Κύπρου αποτελεί ένα ολόχρονο, άνετο, ασφαλή προορισμό κι είναι μοναδικό για λιμάνι προορισμού και απόπλου. Υπάρχουν τέσσερα λιμάνια στο νησί: στη Λεμεσό, Λάρνακα και δύο στην περιοχή της Πάφου.

Λιμάνι Λεμεσού
Τοποθεσία: 34º 39' .00'' Β 033º 01' .02'' Α
Το Λιμάνι της Λεμεσού είναι ένα λιμάνι που προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα στη μέση της ακτογραμμής και κοντά σ΄ όλα τα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, καθιστώντας το ιδανικό για τους επιβάτες σύντομων επισκέψεων. Βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού και προστατεύεται από κυματοθραύστες.

Το κανάλι προσέγγισης κι ο κύκλος στροφής του λιμανιού έχουν εκβαθυνθεί  -17 μέτρα και η θαλάσσια περιοχή του δυτικού λιμανιού -16 μέτρα. Μεγάλα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται το λιμάνι απολαμβάνουν ένα έγκαιρο χρονοδιάγραμμα και πρώτη προτεραιότητα για προσάραξη.

Ένας νέος, σύγχρονος Τερματικός Σταθμός Επιβατών που είναι πλήρως συμβατός με τα κριτήρια του Σένγκεν σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί στο Λιμάνι Λεμεσού. Όντας συνολικής έκτασης 6.800 τετραγωνικών μέτρων, ο τερματικός σταθμός επιβατών περιλαμβάνει μία αίθουσα αναχωρήσεων, δύο αίθουσες αφίξεων, ξεχωριστό χώρο για τη μεταφορά και παραλαβή αποσκευών, ένα πολυτελές εστιατόριο στον πρώτο όροφο κι ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και γραφεία για παροχή όλων των απαιτούμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα.

Λιμάνι Λάρνακας
Τοποθεσία: 34º 55' .6'' Β 033º 38' .9'' Α
Το Λιμάνι της Λάρνακας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κύπρου - προστατεύεται από κυματοθραύστες. Στην παρούσα μορφή του, το Λιμάνι της Λάρνακας βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και περιβάλλεται από κατοικημένες μονάδες κι αστική περιοχή. Στη νότια πλευρά του συνορεύει με τη Μαρίνα Λάρνακας. Το λιμάνι βρίσκεται 6 χιλιόμετρα μακριά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Λιμάνι Πάφου*
Τοποθεσία: 34° 45' .22'' Β 032° 24' .60" Α
Το Λιμάνι της Πάφου είναι ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια της Κύπρου με το ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο να διεισδύει στην περιοχή του λιμανιού. Ο φάρος της Πάφου βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση μέσα σ΄ αυτό τον αρχαιολογικό χώρο. Κάνοντας μια βόλτα κατά μήκος της προκυμαίας του λιμανιού - και μετά το ιστορικό κάστρο - οι επισκέπτες μπορούν να «αισθανθούν» τα απομεινάρια του αρχαίου λιμενοβραχίονα και να θαυμάσουν τα εξαίσια ρωμαϊκά ψηφιδωτά.

Στο πλαίσιο των βελτιώσεων στο χαρακτήρα του λιμανιού, καθώς και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιέρων, μια νέα θέση ελλιμενισμού εγκαθίσταται στο λιμάνι.

Λιμάνι στο Λατσί *
Τοποθεσία: 35° 2' .44'' Β 032° 24' .60'' Α
Το Λιμάνι στο Λατσί βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Πάφου, στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς. Είναι ένα γραφικό λιμάνι και ιδανικό για να επισκεφθείτε τη Χερσόνησο του Ακάμα, τα Λουτρά της Αφροδίτης και πολλά άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Είναι ένα τέλειο σημείο στάσης γι΄ άλλους προορισμούς κι επισκέψεις στην περιοχή, και περιλαμβάνει αξιόλογα μνημεία με μια ιστορία που χρονολογείται 3.000 χρόνια πριν.

* Τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται τα λιμάνια της Πάφου και στο Λατσί μένουν αγκυροβολημένα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από ένα μίλι. Υπηρεσιακά σκάφη χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών.

Πληροφορίες κλειδιά για την επιλογή των κυπριακών λιμανιών:
- Λιμενικές υποδομές κατάλληλες για να εξυπηρετήσουν όλους τους τύπους πλοίων
- Εξαιρετικές υπηρεσίες
- Λειτουργούν 24 ώρες ολόχρονα*
- Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ολόχρονα
- Προτεραιότητα ελλιμενισμού
- Κορυφαία επίπεδα ασφάλειας
- Πιστοποίηση ISPS
- Χαμηλές χρεώσεις, οικονομικά κι άλλα κίνητρα
- Καλωσορίζουν δεξιώσεις
- Ανέσεις επιτόπου
- Συνδέσεις με το κέντρο της πόλης
- Παροχές για όλους τους τύπους πλοίων
- Εγγύτητα στα διεθνή αεροδρόμια

Τουριστικές πληροφορίες:
- Ντόπιος πληθυσμός: 865,900
- Τοπική ώρα: EETC (UTC+2) / Summer (DST): EEST (UTC+3)
- Νόμισμα: Ευρώ
- Εργάσιμες ώρες τραπεζών: 8:30 - 14:30
- Πιστωτικές κάρτες: Όλες
- Κωδικός τηλεφώνου: + 357
- Αποστάσεις: Μικρές αποστάσεις από τα αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας, καθώς και από τα κέντρα των πόλεων.   

* Εκτός από την Πρωτοχρονιά, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Κατά προσέγγιση απόσταση των προορισμών των κυριότερων κρουαζιέρων από την Κύπρο (σε ναυτικά μίλια):
- Πειραιάς: 525
- Θεσσαλονίκη: 653
- Ηράκλειο: 403
- Ρόδος: 271
- Ρέθυμνο: 438
- Κουσάντασιi: 404
- Αττάλεια: 202
- Ταρτούς: 140
- Πορτ Σάιντ: 208
- Λίβανος: 139
- Νταμιέττα: 210

Αποστάσεις ανάμεσα στα λιμάνια της Κύπρου (σε ναυτικά μίλια):
- Λεμεσός - Πάφος: 42
- Λεμεσός - Λατσί: 75
- Λεμεσός - Λάρνακα: 38
- Πάφος - Λατσί: 33
- Πάφος - Λάρνακα: 75
- Λάρνακα - Πάφος: 108

Για περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα για όλα τα λιμάνια, πατήστε εδώ.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.