Ποδηλατική Διαδρομή Λάρνακα - Νήσου
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Φύση»Ποδηλασία»Ποδηλατική Διαδρομή Λάρνακα - Νήσου
Ποδηλατική Διαδρομή Λάρνακα - Νήσου
Ποδηλατική Διαδρομή Λάρνακα - Νήσου

Αυτή η διαδρομή 61 χιλιομέτρων από Λάρνακα προς Νήσου - μέσα από τους λόφους της περιοχής Κακορατζιάς - είναι μια δύσκολη διαδρομή και συνδέεται ωραία με μια σειρά από εναλλακτικές διαδρομές.

Ξεκινώντας από τον κυκλικό κόμβο στο Λιμάνι της Λάρνακας, ταξιδεύει κατά μήκος της Λεωφόρου Στρατηγού Τιμάγια, διασχίζει τα φώτα τροχαίας της Πυροσβεστικής και συνεχίζει ευθεία για τα επόμενα φανάρια, όπου στρίβει αριστερά για να φτάσει στα φώτα τροχαίας της Εκκλησίας της Φανερωμένης προς το δρόμο του Αεροδρoμίου Λάρνακας - Μενεού. Από εκεί στρίβει δεξιά και πάει νότια, στον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου και νοτιοδυτικά προς το χωριό Μενεού. Λίγο πριν το χωριό Κίτι στρίβει δεξιά προς το χωριό Μαζωτός, το οποίο είναι περίπου 10 χιλιόμετρα πιο κάτω, μετά το πρατήριο βενζίνης. Το πρατήριο βενζίνης είναι επίσης το σημείο εκκίνησης για τη διαδρομή Μαζωτού - Βαβατσινιάς - Κοφίνου. Από το χωριό Μαζωτός η διαδρομή συνεχίζει δυτικά προς το χωριό Αλαμινός και φτάνει στην Κοφίνου, όπου συναντά τον παλιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού. Στη συνέχεια στρίβει δεξιά και προς τα βόρεια προς την Λευκωσία. Από το σημείο αυτό, η διαδρομή γίνεται όλο και πιο δύσκολη, λόγω της μακράς (6 χιλιόμετρα / 220 μέτρα) υψηλής κάθετης ανάβασης. Μετά απ΄ αυτό όλη η διαδρομή είναι κατηφόρα και περνά μέσα από τα χωριά Πυργά, Μοσφιλωτή, Αλάμπρα και Νήσου.

Αφετηρία: Κυκλικός Κόμβος Λιμανιού Λάρνακας
Τέρμα: Νήσου
Συνολική Απόσταση: 61 χλμ.
Τρέχον κάθετο ύψος: 505 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: Μια διαδρομή μεσαίας προς υψηλής δυσκολίας. Υπάρχει μια σειρά από ανηφόρες που απαιτούν ποδήλατο δρόμου με 14 τουλάχιστον ταχύτητες.
Συνθήκες Δρόμου: Ασφαλτοστρωμένος δρόμος καθόλη τη διαδρομή.

 

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input