Λιβάδι (Kυκλικό) - Επαρχία Λευκωσίας, Δάσος Τροόδους Μονοπάτι της Φύσης
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Φύση»Μονοπάτια της Φύσης»Λιβάδι (Kυκλικό) - Επαρχία Λευκωσίας, Δάσος Τροόδους Μονοπάτι της Φύσης
Λιβάδι (Kυκλικό) - Επαρχία Λευκωσίας, Δάσος Τροόδους Μονοπάτι της Φύσης
Λιβάδι (Kυκλικό) - Επαρχία Λευκωσίας, Δάσος Τροόδους Μονοπάτι της Φύσης
Συντεταγμένες αφετηρίας: Lat: 34.938829 Lon: 32.889990
Συντεταγμένες τερματισμού: Lat: 34.938829 Lon: 32.889990
Υψόμετρο Αφετηρίας: 1,711 μ.
Υψόμετρο ψηλότερου σημείου: 1,711 μ.
Υψόμετρο τερματισμού: 1,711 μ.
Αφετηρία: Στον κύριο δρόμο Καρβουνά - Τροόδους, 1.5 χλμ. πριν το Τρόοδος και 9 χλμ. από Καρβουνά στον εκδρομικό χώρο Κάμπος του Λιβαδιού. Η αφετηρία βρίσκεται περίπου 300 μ. πάνω στον στενό ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
Μήκος: 1.5 χλμ.
Χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1 (προσβάσιμο με αναπηρική καρέκλα)

 

Σημεία Ενδιαφέροντος: Το μονοπάτι Λιβάδι, το οποίο είναι προσβάσιμο με αναπηρική καρέκλα, βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους - μια περιοχή του δικτύου NATURA 2000. Το μονοπάτι θα σας οδηγήσει μέσα από ένα δάσος με μαύρα πεύκη, όπου μπορείτε επίσης να δείτε μερικά αιωνόβια δέντρα. Επιπρόσθετα υπάρχει σημείο όπου μπορείτε να δείτε τον χρώμιο ποταμό και την κοιλάδα Σολέας. Το Κέντρο Επισκεπτών του Τροόδους, το οποίο κατέχει πληροφορίες σχετικά με την οροσειρά του Τροόδους, χλωρίδα και πανίδα του, βρίσκεται στην Πλατεία Τροόδους.

Χλωρίδα:  Σκορζονέρα η τροόδεια (Scorzoneratroodea), Ευφορβία η κάσσια (Euphorbiacassiasubsp. rigoi), λατζιά (Quercusalnifolia), λουτσία (Berberiscretica), σορβιά (Sorbusariassp. cretica), φτέρη (Pteridiumaquilinum).

Σχετικά Άρθρα

 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input