fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Φύση»Ποδηλασία»Από τον Κόρνο στα Λεύκαρα
Από τον Κόρνο στα Λεύκαρα
Από τον Κόρνο στα Λεύκαρα

Η διαδρομή ξεκινά από την όμορφη Τόχνη και κατευθύνεται προς την Χοιροκοιτία όπου βρίσκεται και ο Νεολιθικός Οικισμός της Χοιροκοιτίας, ο οποίος έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1998. Ακολούθως ανηφορίζουμε προς το χωριό της Βάβλας η οποία έχει διατηρητέο ​​χωριό χάρη στα λευκά πέτρινα σπίτια και τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά. Κατηφορίζουμε προς το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά και η διαδρομή ξαναγίνεται ανηφορική προς τον γραφικό Κάτω Δρυ και ακολούθως προς τα Λεύκαρα, γνωστά για τα παραδοσιακά κεντητά δαντελένια χειροτεχνήματα και τα ασημένια συρματουργήματά του. Η διαδρομή συνεχίζει κατηφορικά προς τον Κόρνο, φημισμένος για τα παραδοσιακά χειροποίητα πήλινα αγγεία του, καθώς και για την παράδοση στη μελισσοκομία, καθώς παράγεται ανώτερης ποιότητας μέλι, για να ξαναγίνει ανηφορική και με βουνίσιο αέρα προς την Ιερά Μονή  του Σταυροβουνίου, σκαρφαλωμένη σε μια βραχώδη κορυφή. Ακολούθως κατηφορίζουμε προς Κοφίνου, Σκαρίνου για να επιστρέψουμε στην Τόχνη.


Για να κατεβάσετε σε μορφή gpx πατήστε εδώ

Distance: 65.7km
Elevation Gain: 1136m
Highest point: 612m
Lowest point: 72m
Loop: YES
Terrain: Mountain
Road surface: Paved

  Section Distance (km) Total Distance (km)
Tochni 0.0 0.0
Skarinou 9.9 9.9
Kofinou 3.9 13.8
Kornos 11.8 25.6
Pano Lefkara 16.3 41.9
Kato Drys 3.6 45.5
Agios Minas Monastery 3.8 49.3
Vavla 2.3 51.6
Choirokoitia 10.5 62.1
Choirokoitia Neolithic Settlement 0 62.1
Tochni 3.6 65.7


VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.