fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Φύση»Ποδηλασία»Αρχαίος Βασιλικός Παρατεταμένη
Αρχαίος Βασιλικός Παρατεταμένη
Αρχαίος Βασιλικός Παρατεταμένη

Η διαδρομή ξεκινά από την Ακτή Κυβερνήτη με κατεύθυνση δυτικά προς το Μοναγρούλλι.  Στην συνέχεια τρία ανηφορικά χιλιόμετρα θα μας οδηγήσουν στο όμορφο χωριό της Ασγάτας. Περνούμε μέσα από τα στενά  δρομάκια του χωριού και κατηφορίζουμε προς Καλαβασό. Οι πλακόστρωτοι παραδοσιακοί δρόμοι, η μεγάλη εκκλησία της Παναγίας και το Τζαμί είναι ορισμένα από τα πολλά που έχουμε να θαυμάσουμε στην Καλαβασό. Με κατεύθυνση νότια θα συναντήσουμε το χωριό Τόχνη όπου η αρχαία εκκλησία του χωριού  θα εντυπωσιάσει.  Ακολουθεί το χωριό της Χοιροκοιτίας όπου βρίσκεται και ο Νεολιθικός Οικισμός της Χοιροκοιτίας, ο οποίος έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1998. Σκαρίνου και Άγιος Θεόδωρος είναι τα χωριά που θα ακολουθήσουν για να φτάσουμε στο Ζύγι και την Μαρίνα Ζυγίου.  Συνεχίζουμε προς Βασιλικό για να τερματίσουμε την κυκλική διαδρομή μας στην Ακτή Κυβερνήτη. 


Για να κατεβάσετε σε μορφή gpx πατήστε εδώ

 

Distance: 60.2km
Elevation Gain: 806m
Highest point: 336m
Lowest point: 3m
Loop: YES
Terrain: Mixed
Road surface: Paved

  Section Distance (km) Total Distance (km)
Governor's Beach 0.0 0.0
Monagrouli 8.5 8.5
Asgada 5.1 13.6
Kalavasos 6.7 20.3
Tochni 6.1 26.4
Choirokoitia 3.0 29.4
Choirokoitia Neolithic Settlement 0.0 29.4
Skarinou 3.1 32.5
Agios Theodoros 5.3 37.8
Zygi 12.4 50.2
Governor's Beach 10.0 60.2
     


 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.