fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Φύση»Μονοπάτια της Φύσης»Περιπατητική Διαδρομή Κοιλάδα της Έζουσας (Κυκλική), Επαρχία Πάφου Μονοπάτι της Φύσης
Περιπατητική Διαδρομή Κοιλάδα της Έζουσας (Κυκλική), Επαρχία Πάφου Μονοπάτι της Φύσης
Περιπατητική Διαδρομή Κοιλάδα της Έζουσας (Κυκλική), Επαρχία Πάφου Μονοπάτι της Φύσης
Συντεταγμένες αφετηρίας: Lat: 34.791653 Lon: 32.523179
Συντεταγμένες τερματισμού: Lat: 34.791653 Lon: 32.523179
Υψόμετρο Αφετηρίας: 247 μ.
Υψόμετρο ψηλότερου σημείου: 247 μ.
Υψόμετρο τερματισμού: 247 μ.
Αφετηρία: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής Πάφου.
Μήκος: 7.6 χλμ.
Χρόνος: 3 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 2 (καθοδική και ανοδική κλίση γύρω από την κοιλάδα της Έζουσας)

 

Σημεία Ενδιαφέροντος: Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, το οποίο διαθέτει εκθεσιακούς χώρους με διοράματα και εκθέματα και προβάλλει ντοκιμαντέρ για το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν πολλά σημεία με εξαιρετική θέα, αλλά η πιο εντυπωσιακή θέα είναι από τον Βράχο, πάνω στον οποίο είναι κτισμένη η εκκλησία του χωριού, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιλαρίωνα τον Μέγα. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε απρόσκοπτα τη φύση γύρω σας και ιδιαίτερα την εντυπωσιακή κοιλάδα της Έζουσας. Από το συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ορατότητα μέχρι το Δάσος Πάφου και την οροσειρά του Τροόδους. Μέρος της διαδρομής περνά μέσα από τον ποταμό της Έζουσας με πλούσια βλάστηση, ιδιαίτερα συστάδες πλατανιών και σκλήθρων που προσφέρουν σκιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, καθιστώντας το περπάτημα ιδιαίτερα μοναδικό και ευχάριστο. 

Χλωρίδα: Ενώ πεζοπορείτε μπορείτε να μελετήσετε τα ενδημικά φυτά: Κυπριακό κυκλάμινο, Ζουλουτζιά, Πλάτανος, Σκλήδρος, Αροδάφνη, Βελανιδιά, Χαρουπιά, Τρεμιθκιά και Περνιά.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.