Διαδρομή Κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Θεματικές Διαδρομές»Δρόμοι του Κρασιού»Διαδρομή Κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης
Διαδρομή Κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης
Διαδρομή Κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης

Ξεκινήστε  μια πανοραμική εκδρομή σ΄ ένα υπέροχο τοπίο της ενδοχώρας ακολουθώντας τη διαδρομή του κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης, συνοδευμένη με την ευκαιρία να απολαύσετε τα τοπικά κρασιά.

Στο δυτικό τμήμα του νησιού, ανατολικά της ορεινής περιοχής Πάφου, η διαδρομή ξετυλίγεται σε υψόμετρο 800 μέτρων και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία δοκιμής κρασιού. Στην πορεία, οι επισκέπτες θα χαρούν επίσης να ανακαλύψουν αρωματικά πευκοδάση, μοναδική χλωρίδα και ποικιλία θηλαστικών, αμφίβιων, ερπετών και πτηνών.

Τα 10 οινοποιεία της διαδρομής παράγουν λευκά κρασιά με ιδιαίτερη λεπτότητα σε άρωμα καθώς και ελαφρότητα στη γεύση, χάρη στην τοπική (λευκή) ποικιλία Ξυνιστέρι των σταφυλιών που φύονται κατά κύριο λόγο εδώ. Υπάρχουν κάποια στοιχεία πράσινου μήλου, ροδάκινου και βερίκοκου τα οποία χαρακτηρίζουν τα λευκά κρασιά της περιοχής, ενώ η αρχαία και σπάνια ποικιλία κόκκινου σταφυλιού Μαραθεύτικο, εμπλουτίζεται από κόκκινα φρούτα, βιολέτες και τριαντάφυλλα.

Θα ανακαλύψετε επίσης 27 ποικιλίες αμπέλου, από τις οποίες υπάρχει μια έντονη παρουσία του Carignan Noir και του Cabernet Sauvignon. Τα χωριά σ΄ αυτή τη διαδρομή παράγουν επίσης μερικά από τα καλύτερα κρασιά της ενδημικής Μαύρης (κόκκινης) ποικιλίας, χάρη στο σχετικά υψηλό υψόμετρο και το ήπιο κλίμα, τα οποία ευεργετούν τα αμπέλια και συνδυάζονται για την παραγωγή ευχάριστων σκούρων και ροζέ κρασιών.

Αυτή η γραφική διαδρομή προσφέρει τη δυνατότητα δύο εναλλακτικών επιλογών για τον τερματισμό της και περνά μέσα από: Πάφο, Μεσόγη, Τσάδα, Στρουμπί, Πολέμι, Ψάθι, Κανναβιού, Ασπρογιά, Πάνω Παναγιά, Αγία Μονή Χρυσορογιάτισσας, Στατός-Άγιος Φώτιος, Κοιλίνεια, Γαλατάρια, Πενταλιά, Αμαργέτη, Ελεδιό, Αγία Βαρβάρα και της Αχέλειας ή Χούλου, Λεμόνα, Κούρδακα, Λετύμπου και Καλλέπεια.
 

Σχετικά Άρθρα

Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τις ορεινές…
Διαδρομή Κρασιού Πιτσιλιά Σε μια περιοχή όπου τα πεύκα…
Διαδρομή Κρασιού Κουμανταρία Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο…
Διαδρομή Κρασιού Κρασοχώρια της Λεμεσού Τα οινοπαραγωγικά χωριά της Λεμεσού φημίζονται…
Διαδρομή Κρασιού Κοιλάδα Διαρίζου Κάντε ένα συναρπαστικό ταξίδι κατά μήκος…
Διαδρομή Κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης Ξεκινήστε  μια πανοραμική εκδρομή σ΄ ένα…
Διαδρομή Κρασιού Λαόνα - Ακάμας Ταξιδέψτε μέσα από δαντελωτές ακτές κι…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input