Διαδρομή Κρασιού Πιτσιλιά
Ελληνικά
Διαδρομή Κρασιού Πιτσιλιά
Διαδρομή Κρασιού Πιτσιλιά

Σε μια περιοχή όπου τα πεύκα και τ΄ αμπέλια φυτρώνουν ελεύθερα στις πλαγιές των βουνών, τα νοικοκυρεμένα χωριά αποπνέουν τη γοητεία της υπαίθρου και παράγουν μια ποικιλία από εκλεκτά κρασιά που βρίσκονται στη διάθεσή σας για να τα ανακαλύψετε και να τα απολαύσετε.

Ένα σύμπλεγμα από 11 χωριά και δύο από τα πιο γνωστά οινοποιεία (στο Πελένδρι) περιλαμβάνονται στην περιοχή της Πιτσιλιάς - μια περιοχή που εκτείνεται γύρω από τις βουνοκορφές της Μαδαρής, της Παπούτσας και στο βόρειο-δυτικό τμήμα του Μαχαιρά. Εδώ το υψόμετρο εξασφαλίζει μια πιο αργή και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ωρίμανση των σταφυλιών, ενώ η ξηρότητα και η κλίση του εδάφους κάνουν τα αμπέλια να μεγαλώνουν και να παράγουν πιο πλούσια γευστικά κρασιά.

Οι κλασσικές τοπικές ποικιλίες σταφυλιών συνεχίζουν να δεσπόζουν στους αμπελώνες της Πιτσιλιάς, με ίχνη της σπάνιας και αρχαίας ερυθρής ποικιλίας του Μαραθεύτικου. Τα σταφύλια που καλλιεργούνται σ΄ αυτά τα ψηλότερα σημεία μεταφέρονται σε δυο τοπικούς οινοπαραγωγούς για την παραγωγή μιας εξαιρετικής συγκομιδής.

Αυτή η επιτυχημένη διαδρομή περνά μέσα από: Λεμεσό, Τριμίκλινη, Πελένδρι, Ποταμίτισσα, Δύμες, Κυπερούντα, Χανδριά, Πολύστυπο, Άλωνα, Αγρό, Άγιο Ιωάννη και Άγιο Θεόδωρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τις ορεινές…
Διαδρομή Κρασιού Πιτσιλιά Σε μια περιοχή όπου τα πεύκα…
Διαδρομή Κρασιού Κουμανταρία Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο…
Διαδρομή Κρασιού Κρασοχώρια της Λεμεσού Τα οινοπαραγωγικά χωριά της Λεμεσού φημίζονται…
Διαδρομή Κρασιού Κοιλάδα Διαρίζου Κάντε ένα συναρπαστικό ταξίδι κατά μήκος…
Διαδρομή Κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης Ξεκινήστε  μια πανοραμική εκδρομή σ΄ ένα…
Διαδρομή Κρασιού Λαόνα - Ακάμας Ταξιδέψτε μέσα από δαντελωτές ακτές κι…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input