Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Discover Cyprus»Thematic Routes»Wine Routes»Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας
Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας
Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας

Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τις ορεινές περιοχές της Λάρνακας και της Λευκωσίας, και συνδυάζει την αρχαία αμπελουργική ιστορία του νησιού με το νέο σύγχρονο πρόσωπο της βιομηχανίας της οινοποίησης.

Περνώντας από 10 χωριά η διαδρομή περιλαμβάνει τρία οινοποιεία, γραφικά μουσεία και εργαστήρια. Ακόμα κι αν βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών περιοχών παραγωγής κρασιού, υπάρχουν κι εδώ ενεργοί οινοποιοί που έχουν φυτέψει αμπέλια με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Malvasia Aromatica, Chardonnay Ξυνιστέρι και Sauvignon Blanc, και τις ερυθρές ποικιλίες Μαραθεύτικο, Cabernet και Merlot - διασφαλίζοντας την ταχεία ενσωμάτωσή τους στην οινοποιητική γκάμα του νησιού.

Η αγάπη για το κρασί συνδυάζεται μ΄ άλλες πολιτιστικές πτυχές κατά μήκος αυτής της διαδρομής, όπως το χωριό Λεύκαρα - διάσημο για τις χειροποίητες δαντέλες του και τα λεπτεπίλεπτα ασημένια αντικείμενα του - μαζί με το χωριό Φικάρδου, στο οποίο βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά πατητήρια στην Κύπρο.

Αυτή η διαφωτιστική διαδρομή περνά μέσα από: Λευκωσία, Σκαρίνου, Λεύκαρα, Κάτω Δρυ, Βάβλα, Oρά, Οδού, Φαρμακά, Γούρρι, Φικάρδου και Καλό Χωριό.

 

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input