Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Θεματικές Διαδρομές»Δρόμοι του Κρασιού»Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας
Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας
Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας

Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τις ορεινές περιοχές της Λάρνακας και της Λευκωσίας, και συνδυάζει την αρχαία αμπελουργική ιστορία του νησιού με το νέο σύγχρονο πρόσωπο της βιομηχανίας της οινοποίησης.

Περνώντας από 10 χωριά η διαδρομή περιλαμβάνει τρία οινοποιεία, γραφικά μουσεία και εργαστήρια. Ακόμα κι αν βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών περιοχών παραγωγής κρασιού, υπάρχουν κι εδώ ενεργοί οινοποιοί που έχουν φυτέψει αμπέλια με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Malvasia Aromatica, Chardonnay Ξυνιστέρι και Sauvignon Blanc, και τις ερυθρές ποικιλίες Μαραθεύτικο, Cabernet και Merlot - διασφαλίζοντας την ταχεία ενσωμάτωσή τους στην οινοποιητική γκάμα του νησιού.

Η αγάπη για το κρασί συνδυάζεται μ΄ άλλες πολιτιστικές πτυχές κατά μήκος αυτής της διαδρομής, όπως το χωριό Λεύκαρα - διάσημο για τις χειροποίητες δαντέλες του και τα λεπτεπίλεπτα ασημένια αντικείμενα του - μαζί με το χωριό Φικάρδου, στο οποίο βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά πατητήρια στην Κύπρο.

Αυτή η διαφωτιστική διαδρομή περνά μέσα από: Λευκωσία, Σκαρίνου, Λεύκαρα, Κάτω Δρυ, Βάβλα, Oρά, Οδού, Φαρμακά, Γούρρι, Φικάρδου και Καλό Χωριό.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαδρομή Κρασιού Ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τις ορεινές…
Διαδρομή Κρασιού Πιτσιλιά Σε μια περιοχή όπου τα πεύκα…
Διαδρομή Κρασιού Κουμανταρία Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο…
Διαδρομή Κρασιού Κρασοχώρια της Λεμεσού Τα οινοπαραγωγικά χωριά της Λεμεσού φημίζονται…
Διαδρομή Κρασιού Κοιλάδα Διαρίζου Κάντε ένα συναρπαστικό ταξίδι κατά μήκος…
Διαδρομή Κρασιού Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης Ξεκινήστε  μια πανοραμική εκδρομή σ΄ ένα…
Διαδρομή Κρασιού Λαόνα - Ακάμας Ταξιδέψτε μέσα από δαντελωτές ακτές κι…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input