Ποδηλατική Διαδρομή Πλατεία Τροόδους - Σταυρός της Ψώκας
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Ποδηλασία»Ποδηλατική Διαδρομή Πλατεία Τροόδους - Σταυρός της Ψώκας
Ποδηλατική Διαδρομή Πλατεία Τροόδους - Σταυρός της Ψώκας
Ποδηλατική Διαδρομή Πλατεία Τροόδους - Σταυρός της Ψώκας

Συνδέοντας την περιοχή του Τροόδους με τα βουνά του Κύκκου, αυτή η διαδρομή 55 χιλιομέτρων επιτρέπει και επιπλέον διαδρομές στις βορειο-δυτικές ακτές του νησιού, κατά μήκος της διαδρομής από το Σταυρό της Ψώκας στο χωριό Πύργος ή την Πόλη.

Η διαδρομή αρχίζει από την Πλατεία Τροόδους και ανεβαίνει προς τα δυτικά για περίπου 2,5 χιλιόμετρα, όταν φθάνει σε μια στροφή προς τα αριστερά που οδηγεί στον Όλυμπο. Απ΄ εδώ ακολουθεί κατάβαση προς το χωριό Πρόδρομος. Μετά στρίβει δεξιά προς την περιοχή «Pinewood» και περνά πάνω από το χωριό Πεδουλάς μέχρι το Μοναστήρι του Κύκκου. Σ΄ αυτό το σημείο μπορείτε να σταματήσετε στο εστιατόριο του Κύκκου πριν συνεχίσετε για το χωριό Κάμπος. Μια στροφή στ΄ αριστερά πριν από το χωριό Κάμπος οδηγεί στον Σταυρό της Ψώκας στα δυτικά και 3,5 χιλιόμετρα πιο κάτω, ακόμα μια στροφή στα αριστερά οδηγεί στην Κοιλάδα των Κέδρων. Η διαδρομή συνεχίζει ευθεία για ακόμα 16 χιλιόμετρα μέχρι την επόμενη στροφή προς τα αριστερά, που οδηγεί στον Δασικό Σταθμό του Σταυρού της Ψώκας 3 χιλιόμετρα πιο κάτω. Εδώ υπάρχει ένα εστιατόριο, ένας ξενώνας, ένας χώρος πικ νικ και κατασκήνωση, καθώς και μια περιφραγμένη περιοχή όπου υπάρχουν αγρινά (αυτόχθονες αίγες βουνού).

Αφετηρία: Πλατεία Τροόδους
Τέρμα: Σταυρός της Ψώκας
Συνολική Απόσταση: 55 χλμ.
Τρέχον κάθετο ύψος: 25 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: Μια εύκολη διαδρομή με λίγες ανηφόρες και πολλές κατηφόρες. Απαιτείται ένα ποδήλατο δρόμου με ταχύτητες.
Συνθήκες Δρόμου: Ασφαλτοστρωμένος δρόμος καθ’ όλη τη διαδρομή.

 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Ποδηλατικές Διαδρομές (pdf)

Σχετικά Άρθρα

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input