Ποδηλατική Διαδρομή Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες) - Καρβουνάς
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Ποδηλασία»Ποδηλατική Διαδρομή Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες) - Καρβουνάς
Ποδηλατική Διαδρομή Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες) - Καρβουνάς
Ποδηλατική Διαδρομή Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες) - Καρβουνάς

Η περιοχή Καρβουνάς είναι ένας από τους κύριους κόμβους του δικτύου ποδηλασίας Τροόδους. Αποτελεί το διοικητικό όριο μεταξύ Επαρχίας Λεμεσού στα νότια και στα βόρεια Επαρχίας Λευκωσίας.

Όλες οι θέσεις θέας και οι σταθμοί ξεκούρασης, συνολικά εφτά στον αριθμό, βρίσκονται κατά μήκος των πρώτων 9 χιλιομέτρων της διαδρομής, με θέα την κοιλάδα των Πλατρών, η οποία συνδέει τη διαδρομή με το χωριό Μονιάτης. Οι νότιες ακτές του νησιού και η πόλη της Λεμεσού απλώνονται σε απόσταση κι ο ορίζοντας εκτείνεται μέχρι το Ακρωτήριο Γάτα.

Η διαδρομή διασχίζει τον ποταμό Μέσα Ποταμού 6 χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης. Η πυκνή βλάστηση σε αυτές τις ανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους δημιουργεί ένα δροσερό, σχεδόν ψυχρό, περιβάλλον που είναι μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα στους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν πάγκοι ανάπαυσης, καθώς και φρέσκο τρεχούμενο νερό, ελεύθερα διαθέσιμο για τους επισκέπτες για να πιουν όταν σταματούν εδώ για ένα διάλειμμα.

Το κοντινό χωριό Πάνω Πλάτρες, 1 χιλιόμετρο μακριά, προσφέρει ξενοδοχείο κι άλλα τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες, τράπεζες και καταστήματα.

Αφετηρία: Ψηλό Δέντρο, Χωριό Πλάτρες
Τέρμα: Περιοχή Καρβουνάς
Συνολική Απόσταση: 16,2 χλμ.
Βαθμός Δυσκολίας: Μια εύκολη διαδρομή με εύκολη πρόσβαση μέσω ποδηλάτου.
Συνθήκες Δρόμου: Καλής ποιότητας άσφαλτος και ένα κομμάτι δασικού δρόμου σε καλή κατάσταση (αναλόγως των καιρικών συνθηκών).

 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input