Ποδηλατική Διαδρομή Πρόδρομος - Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες)
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Ποδηλασία»Ποδηλατική Διαδρομή Πρόδρομος - Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες)
Ποδηλατική Διαδρομή Πρόδρομος - Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες)
Ποδηλατική Διαδρομή Πρόδρομος - Ψηλό Δέντρο (Πλάτρες)

Η διαδρομή των 18,2 χιλιομέτρων ξεκινάει από το χωριό Πρόδρομος, όπου στα βόρεια βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια, ενώ πιο κάτω είναι το χωριό Λεμύθου, με θέα σε απόσταση τον λαμπερό κόλπο της Μόρφου.

Πιο δυτικά, οι κορυφές του Θρονίου και Τρίπυλου ατενίζουν τον Κύκκο και τον Σταυρό της Ψώκας αντίστοιχα. Τα χωριά Παλαιόμυλος και Άγιος Δημήτριος κι η Κοιλάδα Διαρίζου απλώνονται πιο κάτω, ενώ το Δάσος Πάφου εκτείνεται προς τα δυτικά.

Μπορεί να δει κανείς το Φράγμα του Προδρόμου προς τα ανατολικά μαζί μ΄ έναν εκδρομικό χώρο. Προς τα νότια είναι η Μονή Τρικουκκιώτισσας.

Αφετηρία: Χωριό Πρόδρομος
Τέρμα: Ψηλό Δέντρο, Χωριό Πλάτρες
Συνολική Απόσταση: 18,2 χλμ.
Βαθμός Δυσκολίας: Μια εύκολη διαδρομή. Η προσβασιμότητα με ποδήλατο είναι πολύ καλή, με εξαίρεση το δασικό δρόμο Τροοδίτισσας - Φοινιού, ο οποίος απαιτεί προσοχή λόγω των μικρών αιχμηρών κομματιών βράχου στο οδόστρωμα. Για το τμήμα αυτό του δρόμου συνιστάται η χρήση ποδηλάτων ΜΤΒ με εμπρόσθια ανάρτηση.
Συνθήκες Δρόμου: Καλής ποιότητας άσφαλτος και χωμάτινος δασικός δρόμος με κάποιες αιχμηρές πέτρες σε κάποια τμήματα της διαδρομής. Συνιστάται προσοχή για ν΄ αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς στα ελαστικά.

 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input