Ποδηλατική Διαδρομή Πόλις - Φάρος Ακάμα
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Ποδηλασία»Ποδηλατική Διαδρομή Πόλις - Φάρος Ακάμα
Ποδηλατική Διαδρομή Πόλις - Φάρος Ακάμα
Ποδηλατική Διαδρομή Πόλις - Φάρος Ακάμα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ποδηλασίας στην περιοχή της Πόλης είναι η γειτνίασή της με την Χερσόνησο του Ακάμα.

Αυτή η διαδρομή 22 χιλιομέτρων αρχίζει από την Πόλη και κατευθύνεται δυτικά προς το Λακκκί (Λατσί), το μικρό λιμάνι / μαρίνα της Πόλης και τα Λουτρά της Αφροδίτης. Λίγο μετά το Λατσί και λίγο πριν τα Λουτρά της Αφροδίτης στρίβει νότια και αναρριχάται προς το Νέο Χωριό. Η διαδρομή διασχίζει το χωριό και στη συνέχεια κατευθύνεται δυτικά με τον δρόμο να μετατρέπεται σε χωματόδρομο λίγο έξω από το χωριό. Στη συνέχεια περνά από τον Εκδρομικό Χώρο Σμιγιές, που είναι και η τελευταία στάση για νερό. Από τις Σμιγιές η διαδρομή ανεβαίνει μάλλον απότομα και στρίβει δεξιά, με νοτιο-δυτική κατεύθυνση στις πλαγιές του λόφου προσφέροντας εναλλασσόμενη θέα της ανατολικής και δυτικής πλευράς της χερσονήσου. Μια στροφή προς τα δεξιά, 3 χιλιόμετρα από τις Σμιγιές, οδηγεί στα ερείπια γνωστά σαν Πύργος της Ρήγαινας. Εναλλακτικά, συνεχίζοντας ευθεία γι΄ άλλα 2 χιλιόμετρα οδηγεί στον δρόμο προς την περιοχή Λάρας, τη Φοντάνα Αμορόζα και τα Λουτρά της Αφροδίτης. Πιο κάτω στον ίδιο δρόμο είναι ο Φάρος του Ακάμα.

Εναλλακτική διαδρομή: Μπορείτε να γυρίσετε στην Πόλη από το Φάρο ακολουθώντας τον δρόμο της Φοντάνα Αμορόζα και των Λουτρών της Αφροδίτης.

Αφετηρία: Πόλις
Τέρμα: Φάρος Ακάμα
Συνολική Απόσταση: 22 χλμ.
Βαθμός Δυσκολίας: Μια δύσκολη διαδρομή. Απαιτείται ορειβατικό ποδήλατο με 21 τουλάχιστον ταχύτητες και συστήνεται η μπροστινή ανάρτηση.
Συνθήκες Δρόμου: Ποικιλία επιφανειών.

 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input