3η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Θρησκευτικές Διαδρομές»3η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή
3η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή
3η Τοπική Διαδρομή Πάφου Θρησκευτική Διαδρομή

Όπως και στην περίπτωση των άλλων διαδρομών της Πάφου αυτή η διαδρομή ξεκινά επίσης από την Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Χρυσοπολίτισσας στην Κάτω Πάφο, την εκκλησία που είναι συνδεδεμένη με τον  Απόστολο Παύλο, αφού στην αυλή της βρίσκεται η στήλη στην οποία δέθηκε και μαστιγώθηκε.

Η εκκλησία της Αγίας Κυριακής, επίσης στην Κάτω Πάφο, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Το Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου θεωρείται ως ένα από τα πλουσιότερα μουσεία όσον αφορά τα σημαντικά εκθέματα που φιλοξενεί και η συλλογή του μπορεί εύκολα να συγκριθεί μ΄ εκείνη του Μουσείου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στην Λευκωσία.

Η επόμενη στάση είναι στην Επισκοπή και στην εκκλησία του Αγίου Ιλαρίωνα, με μόνο το νότιο κλίτος του αρχικού κτηρίου να σώζεται μέχρι σήμερα. Η εκκλησία της Παναγίας της Ελεούσας στο χωριό Νατά είναι ένας ναός μεγάλων διαστάσεων, ο οποίος τελεί υπό ανακατασκευή τα τελευταία χρόνια.

Η Μονή της Παναγίας του Σίντη, στην Πενταλιά εικάζεται ότι έχει κτιστεί το 1542. Ενώ αρχικά ήταν αυτόνομη, αργότερα επί Τουρκοκρατίας έγινε μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Η τελευταία εκκλησία αυτής της διαδρομής είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Γαλαταριά με ωραίες τοιχογραφίες του πρώτου μισού του 16ου αιώνα.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 85 χλμ.

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Η καρδιά της θρησκείας Γη αιθέρια και ευλογημένη … οι…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input