Τοπική Διαδρομή Λάρνακας Θρησκευτική Διαδρομή
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Θρησκευτικές Διαδρομές»Τοπική Διαδρομή Λάρνακας Θρησκευτική Διαδρομή
Τοπική Διαδρομή Λάρνακας Θρησκευτική Διαδρομή
Τοπική Διαδρομή Λάρνακας Θρησκευτική Διαδρομή

Στην τοπική διαδρομή της Λάρνακας, ο πρώτος σταθμός είναι η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου καθώς και το Εκκλησιαστικό Μουσείο που βρίσκεται εκεί, εφόσον αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά μνημεία της Κύπρου.

Στο Κίτι βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Αγγελόκτιστης καθώς και ένα πολύ σημαντικό Βυζαντινό μουσείο, το οποίο στεγάζει στο εσωτερικό της την αψίδα μιας παλαιοχριστιανικής εκκλησίας με ψηφιδωτό του 6ου αιώνα.

Στα Κάτω Λεύκαρα η διαδρομή περνάει από την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με όμορφες τοιχογραφίες του 12ου και 15ου αιώνα. Η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Λεύκαρα βρίσκεται σ΄ ένα σημείο που έχει οπτική επαφή με τη Μονή του Σταυροβουνίου και στο εσωτερικό της υπάρχει ένας ασημένιος σταυρός που μνημονεύει τον Επίσκοπο Αμαθούντας. Αν και δεν είναι γνωστό πότε χτίστηκε, είναι βέβαιο ότι η Μονή του Αγίου Μηνά στη Βάβλα, αναβίωσε μετά το 1965 όταν μετατράπηκε σε γυναικείο μοναστήρι.

Στη Χοιροκιτία βρίσκονται τα ερείπια ενός μοναστηριού που κάποτε ανήκε στους Ναΐτες Ιππότες και αργότερα στους Ιωαννίτες, ενώ η εκκλησία της Παναγίας του Κάμπου έχει κάποιες αξιόλογες τοιχογραφίες.

Τα Πυργά είναι η τελευταία στάση της διαδρομής αυτής και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, ένα αντρικό μοναστήρι με αυστηρό τελετουργικό, το Μεσαιωνικό Παρεκκλήσι και την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 73 χλμ. 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Η καρδιά της θρησκείας Γη αιθέρια και ευλογημένη … οι…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input